Tuorein sisältö

Kidding - juttu 8: herra Kurkku puhuu viisaita ja/tai työntää kaljatölkin takapuoleensa

04.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 1784 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jaksot 5-6
Episode 3101 ja The Death of Fil


Tolkuttoman tylsyyden jälkeen sarja on ensin persoonallisimmillaan ja sitten härskeimmillään. Täysin erilaisista jaksoista toinen kommentoi toista. Se toimii, mutta kokonaisuus on yhä heikoilla jäillä, kun herra Picklesin sekoaminen ei etene. Alkoholistimaisen vuoristoradan ymmärtäisi siinä missä alamäen, mutta Pickles selvisi seuraamuksitta niin synkistä vesistä, että uudet liemet ovat epämääräisiä.

Nukkensakin Pickles menetti. Koko viides jakso on Picklesin lastenohjelmaa, jossa selitetään lapsille, miksi nuket muuttavat ja että muutos on normaalia. Ironista aikuisten kamaa jakso on lähinnä koska tunnemme taustat. Se rosoisuus, joka saa pohtimaan, sopisiko Pickles Pikku kakkoseen, on hienovaraista, vaikka kysyinkin, onko kyseessä oikea jakso vai Picklesin psykoosi (oikea jakso). Hän puhuu lapsille avioerostaan, jonka hän on nyt hyväksynyt. Eikö tällainen setä olisi arvokas?

6. jaksossa maailma suuttuu avioeron normalisoinnista ja lisensoitu Pickles jopa tapetaan, koska hän puhuu teemasta väärässä maassa. Tämä on samaa ihmiskunnan epätahtisuutta kuin se, että Disneyn modernit homosekunnit sensuroidaan kehitysmaissa, eli oikeaa tarinankerrontaa. Kapinoivat lisenssi-Picklesit riehuvat munasillaan ja pahempaa, joten brändi vaarantuu. Se on se epäselvä osuus.

5. jakso olisi täydellinen väliaikahuipennus johdonmukaiselle sarjalle. Paheksun jatkossakin sitä, etteivät vihjeet Picklesin jokerimaisuudesta johda mihinkään, mutta en tarvitse vihjeitäkään: otan draaman, joka kertoo epävakaiden aikuisten arjesta ja fantasian keinoin päästää tunteet pintaan. Musikaalit tekevät niin. Jaksossa on lauluja. Ehkä kaikissa pitäisi olla.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Juttu 7 --- Juttu 9 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kiekkofanit huomio, ... Upea Floor Jansen le... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova