Tuorein sisältö

Kidding - juttu 5: Jim Carrey pelastaa tai tappaa kaikki tai prööt ätsii

22.11.2019 klo 20.00 | Luettu: 676 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jaksot 9-10
LT. Pickles ja Some Day


"Japanin Jeff" ei ole Jeffin sivupersoonallisuus: jakso 7 vain ohjattiin päin helvettiä. Jeffin siskon ja Japanin Jeffin teerenpeli kyseenalaistetaan, mutta Jeff ei liity tähän, vaan sekoilu on yleistä sen sijaan, että sarja kehystäisi Jeffin kriisin uskottavuudella. Vika voi olla katsojassa, jos ohjaaja Michel Gondryn logiikka ei nappaa, mutta nappaisi se, jos se ei vaihtelisi jaksosta toiseen. Gondry ilman Charlie Kaufmania ei varsinaisesti ole Gondry, joka tulee ensimmäisenä mieleen.

Jeff pelaa toistuvasti fanipeliä, jossa hän ammuskelee ohjelmansa hahmoja. Tällaiseen mustaan huumoriin muiden kriisit tuovat lähinnä kai sateenkaaren värejä. Jeff fantasioi pelistään, kun yhtäkkiä hänen luistelushow'nsa esiintyjä viiltää toiselta kurkun auki luistimella. Nyt Jeff sekosi! Ei, vaan onnettomuus oikeasti tapahtui, sanoo seuraava jakso. Ei perseen perse.

Hämmentävyys voi tulla monessa muodossa. Watchmen hämmentää taitavasti, His Dark Materials etäännyttävästi ja Batwoman vain, jos banaalia kerrontaa vaivautuu ajattelemaan. Kidding ei ole tuntunut taitavalta vähään aikaan, mutta pimeä elämys on lähinnä Watchmenia, jos vertaus pitää tehdä. Jeffin televisiopuhe on pätevä osa tarinan jotakin versiota. Ymmärsin taas, miksi hän uskoo tekevänsä hyvää ja miksei se silti ole hänen brändinsä mukaista. Jakso 7 sekoitti signaalit montaasilla, jossa Jeff sönkötti vielä hullummin ilman kunnollista vastareaktiota.

Kausi päättyy, kun Jeff on huumeluolan teineille perustanut lastenpsykiatri, joka yrittää tappaa ex-vaimonsa miehen autolla. Totta se on: aivastin ja pieraisin yhtäaikaisesti kaksi kertaa heti tuon lauseen kirjoitettuani.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Juttu 4 --- Juttu 6 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jokerin ohjaaja kiis... Madventures matkusta... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


695


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova