Tuorein sisältö

Soittakaa Paranoid, no tästä lähtien Pyhimys soittaa!

27.03.2020 klo 21.41 | Luettu: 773 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Rap-artisti Pyhimys yllätti julkaisemalla kaksi uutta kappaletta Parempi yksin ja Paranoid 4:20. Näistä ensimmäinen on artistin seuraava virallinen single. Parempi yksin -kappaleen tuotannossa kuullaan myös tuttu sample 90-luvun hittikappaleesta Better Off Alone.

"Olin ysärillä niin räppipäissäni, että mulla oli vähän kielteinen suhtautuminen sen aikaiseen tekno- ja dance-musiikkiin. Myöhemmin olen fiilistellyt etenkin vähän näitä haikeampia dance-sävellyksiä, joista yksi on juurikin Alice Deejayn Better Off Alone. Biisissä hyvä melodia jää hieman jumputuksen alle, ja mä halusin tehdä siitä oman näköisen 2020-luvun version".

Parempi yksin ja Paranoid 4:20 ovat kummatkin toteutettu osana Spotify Singles -konseptia, jossa Pyhimys on mukana ensimmäisenä suomalaisena artistina. Konseptin ideana on, että artisti äänittää Spotifyn Tukholman-studiolla kaksi kappaletta, joista toinen on uudelleenversiointi artistin omasta vanhasta kappaleesta ja toinen taas versiointi jonkun toisen artistin julkaisusta. Aikaisemmin Spotifyn studiolla omia Spotify Singles -kappaleitaan ovat versioineet muun muassa Tove Lo ja Lykke Li.

Pyhimyksen vuosi käynnistyi menestyksekkäästi MIKKO-albumijulkaisun myötä. Albumi oli Suomen virallisen albumilistan ykkönen yhteensä kolme viikkoa ja ylitti hiljattain myös platinarajan.Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Nyt ne on ulkona, erimunaiset kaksoset: Parempi yksin ja Paranoid 4:20. Molemmat kertoo siitä, kuinka VITUN vaikeaa ja raskasta ja yksinäistä ja surullista on olla minä ????????. Se on hauska aihe sinänsä, koska tavallaan varmasti kaikille samaistuttava, kun ei tää maailma oo kellekään just sopivan vastaanottavainen, vaan jokainen joutuu oman kinkerönsä tänne jotenkin sovittamaan ja väkisinkin tulee joskus oloja että a) screw you guys, i'm going home, niinku tossa ekassa biisissä, eli parempi olla vaan yksin, ja b) mä teen sit omat säännöt ja vitut muista, onneks edes nää päihteet on mun oikeita ystäviä jne., kuten tokassa biisissä. "Hauskaa" se on siks, että jossain kohtaa menee se menestyksen tms. raja, jonka jälkeen valittaminen ei oo sosiaalisesti hyväksyttyä, vaikka en mä tiedä oisko mun musaa olemassakaan, jos en valittais elämän epäkohdista. Kokemukset on niin subjektiivisia, ei niitä voi verrata, kysykää vaikka Robin Williamsilta. Mä koitan tehä niistä ylidramaattisista kokemuksista liiottelemalla tragikoomisia, koska en tiedä parempaa tapaa käsitellä vaikeita asioita, ku huumorin kautta. Kiitos kaikista koronamemeistä. Tänään mä teen Parempi yksin - karanteenipäiväkirjaa tuolla @spotifysuomi storyssä, joten tulkaa sinne ihmettelemään, miten tylsää mun elämä on moi moi.

Henkilön Paradise Mikko (@socialsuicidebomber) jakama julkaisu


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Vuoden rock-albumi j... Viikate julkaisi uut... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


138


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova