Tuorein sisältö

Hollywood, osa 2: seuraava Netflix-sarja kertoo luultavasti siitä, kuinka orjuus oli ankaraa, mutta reilua

05.05.2020 klo 23.00 | Luettu: 668 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Hooray for Hollywood: Part 2


Viimeksi toivoin kiiltokuvapojan lannistuvan ja jättävän 1940-luvun Hollywoodin vähemmistöille, jotka mainosten mukaan pääsevät huipulle. Vaihtoehtoisesta historiasta kertova tarina hyötyisi isosta alleviivauksesta, eikä sarja hienovaraisuutta tavoittele, kun letkeä jazz tekee kaikesta komediaa.

Toinen jakso panostaa vähemmistöihin, mutta skenaariossa tuntuu olevan massiivinen ajatusvirhe. Tässä vaiheessa tumma neiti joutuu näyttelemään piikaa kuin Hattie McDaniel aikanaan. Hetihän sitä toivoo, että neidistä tulee tähti, mutta mikä on ajatusleikin arvo, jos hän onnistuu - 40-luvulla?

Mm. tummien naisten näkyvyys on noussut selkeästi omana elinaikanani. Mm. se oli edistystä, kun Disney teki näytellyn Aladdinin, mutta pääosanesittäjä on yhä valitellut, ettei edes miljardin dollarin hitti tuo työtarjouksia hänen kaltaiselleen.

On tarinoita, joiden siirtäminen ajankohdasta toiseen terävöittää sanomaa, mutta tämänhetkisen ymmärrykseni mukaan sarja visioi, että Halle Berry olisi voinut pärjätä jo 1940-luvulla, vaikka olisi järkevämpää visioida, että Hattie McDaniel olisi tehnyt monipuolisemman uran 2020-luvulla. Eli: sarja sanoo "tähti ei olisi tyytynyt piikojen rooleihin", eikä niinkään "piikojen rooleihin pakotettu kyky säkenöisi nykyään".

Tarina 1940-luvun näyttelijästä, josta ei voi tulla tähteä, ja tarina 2020-luvun tähdestä, joka ei vieläkään ole varma, saako kaapista tulla, olisi arvokkaampi kuin tämä "ajatusleikki" on tässä vaiheessa. Höttöisenä saippuana tämä menee, mutta mikä ero on sarjan toiveikkaalla myönteisyydellä ja sillä, että Disneyn pysyvästi hyllyttämä Song of the South kertoo, kuinka mukavaa mustilla oli plantaaseilla? Zip-a-Dee-Doo-Dah, zip-a-dee-ay! Musta homo taas Oscarit vei!


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Steve Carell johtaa ... Big Brother -haku sa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova