Tuorein sisältö

Devs 8/8: kuten scifisarja itse vihjaa, fani ei ole vastuussa siitä, onko kyseessä absoluuttista paskaa vai ei

07.05.2020 klo 01.45 | Luettu: 3196 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:


Ei jumalauta, että minä kärsin. Ei penteleen kutale tai jotakin.

Pari tuntia sen jälkeen, kun juttu oli tarkoitus julkaista, mietin yhä, miten kunnianhimoisia ideoita pitäisi kommentoida. Kirjoitettuani jutun uusiksi viiteen kertaan, kirjoitin sen uusiksi. Anteeksi, etten usko tämänkään version järkevyyteen.

Lyhyesti: Devs on paskaa. Olen vihjaillut, että 1 tai 5 tähteä lohkeaa ihan kohta, mutta olen pysynyt keskitiellä. Ohjaaja ja kirjoittaja on elokuvilla todistanut kykenevänsä sielukkaan scifimäiseen vihjailuun, mutta hänen minisarjansa saa ajattelemaan, että äijä venyttää "visionäärisen leffan" 8 tuntiin vaikka väkisin. Dialogi... on näin... dynaamista.

Superpaljastus: nimen Devs ("kehittäjät") V on roomalainen. Deus = jumala. Omg. Nyyhkyhysteriaa.

Olennainen on selitetty kauan sitten. Partapaskiainen tuumii yhä, ettei mitään voi muuttaa: kaikki on ennalta määrättyä. Hän ei vahingossakaan yritä sanoa "pimpelipom", jos supertietokone ei käskenyt niin tehdä. Se on hänen päätöksensä. Sankarittarella ei ole pienintäkään syytä toimia samoin, tai olla paikalla, mutta sattumalta hän noudattaa partaperkeleen logiikkaa, kunnes jotakin jotakin muuta joutavaa tapahtuu. Ja sitämyöten: elämän tarkoitus.

Sarjalla on löyhiä yhtäläisyyksiä Westworldiin ja Altered Carboniin, joten koetin tarjota vertailuakin. Varsinkaan sillä ei ole väliä. Sarja rikkoi sadun ja kuulijan välisen luottamussuhteen jo ensimmäisessä jaksossa, kun saimme tietää enemmän kuin päähenkilö. Tämä oli viimeinen tilaisuus perustella se.

Hahmot eivät toimi. Ideat eivät toimi. Huipennuksesta ei ole mitään sanottavaa, kuten ehkä huomasit.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 7/8

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kenen idea oli yritt... Aikansa suosikkisarj... >

Keskustelut (2 viestiä)

Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.05.2020 klo 13.40

En ole tehnyt juttuun muutoksia yön nukuttuani, enkä tee, mutta kommentoin sen verran, etten välttämättä tajua otsikkoani itsekään. Senkin vaihdoin moneen kertaan hyvin turhautuneena.

"kuten scifisarja itse vihjaa, fani ei ole vastuussa siitä, onko kyseessä absoluuttista paskaa vai ei"

Kuka on tämä fani? Minäkö? Ehkä yritän vitsailla, että jos kaikki on ennalta määrättyä, eivätkä hahmot ole vastuussa teoistaan, minäkään en ole vastuussa tämän jutun laadusta. Mutta siinä tapauksessa otsikossa pitäisi lukea "...onko arvostelu absoluuttista..." tai jotakin.

Nykyisellään otsikko sanoo, että sarja on huono, mutta sarjan sanoma on se, ettei se ole sinun vikasi, jos pidät tästä sarjasta. Ehkä? Ei?

Tässä tulee toivottavasti selkeämpi arvostelu koko kaudesta:

Sarja pohtii, onko tulevaisuus ennalta määrätty. Se on kiinnostava kysymys. Pidin kysymyksen asettelua epäloogisena. Pidin kysymyksen ympärille rakennettua toimintajännitystä tarpeettomana. Katsojan ja sarjan välille ei rakentunut luottamussuhdetta. Olipa vastaus kysymykseen mikä tahansa, katsojan on tarkoitus normaalilla tavalla samaistua hahmojen kokemuksiin ja täyttää normaalit aukot ajatuksillaan ja tunteillaan. Niin ei tapahtunut. Siksi viimeinen jakso tuntui siltä kuin katsoisin maalin kuivuvan.
lainaa
Jopo

07.05.2020 klo 21.40 1 tykkää tästä

Ymmärrän täysin kipusi, itselle oli sama kokemus. Tiesin käytännössä jo ekan jakson jälkeen miten asiat etenee mutta katsoin silti loppuun kun uskoin että joku käänne tulee mutta ei. Ensimmäinen jakso loli hyvä mutta , paskaahan siitä tuli
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova