Tuorein sisältö

The Third Day 6/6: kuninkaan tulee siittää dynastia, muttei sisällissotaa

02.12.2020 klo 23.30 | Luettu: 826 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Last Day - The Dark


Tuossa Jude Law taas on. Löytyikö kuollut poika? No ei. Law on mielisairas. Vaimo Naomie Harris sähisee tästä pidemmin, jos Law vaikka kokisi selvän hetken. Enää ei tarvitse epäillä Harrisin järkeä: kun hän lähti tyttärien kanssa salapoliisimatkalle, hän oletti törmäävänsä vain tähän pirun äijään. Jännitteet laukesivat? Olemme yhä saarella, jonka väki houkutteli Law'n paikalle. Tuttu täti koettaa selittää sekoilun Harrisille. Tässä kaikessa on mainio "mitä helvettiä" -aromi, koska tämä on vaisua.

Sitten saaren väki alkaa tappaa toisiaan. He uskovat Law'n olevan johtajasuvusta ja paikalla on useita jälkeläisiä, joten toki väkivaltaan taipuvaisia voi yllyttää. Law'n tuoreimman tyttären äiti Katherine Waterston kaappaa vallan ehkä koska hän on katsonut liikaa hovijuonitteluita. Sarja seuraa hihhulien logiikkaa etäältä alusta loppuun.

Olin vähällä hyväksyä sen, mutta Law'n vanhin tytär ei täysin mene läpi ja se saa kyseenalaistamaan kupletin rakenteen. Tytön on määrä dramaattisesti kiinnostua isän puuhista, mutta jos sarja olisi 100 minuutin trilleri, hänet esiteltäisiin 50 minuutin kohdalla ja kohdassa 75 on myöhäistä ilmoittautua peluriksi.

Kohellusta. Pako. Loppu. Mikä oli olennaisinta? Pariskunnalla on ongelmia. Pojan kuolema kärjisti niitä. Äijän tunteelliset sekoilut riistäytyivät käsistä, mutta sekin kysymys esitetään, onko nainen liian jäykkä ja kylmä käytännönläheisyydessään. Tyttärien selviytymistä ajatellen: ei ole. Sarja kuitenkin heittää vielä pari täkyä hysteerisen uskonnollisuuden tueksi, jos vaikka sekoaisit ja 5 tähteä heruisi.

Sarja tuntuu yritykseltä tehdä jotakin omaa kulttikuvioilla, eikä niinkään tarinalta, joka täytyi kertoa (koin oivallukset irrallisina), mutta matka oli hauska.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen ja lopullinen arvosana:


< Jakso 1-5

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Alexi Laihon uudella... Hiljattain kuolleen ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova