Tuorein sisältö

Snowpiercer 1-3: vaisumpaa kapinointia kuin Yhdysvaltain uutisissa

01.06.2020 klo 23.00 | Luettu: 1591 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
Access Is Power


Jenkit ryhtyivät kapinoimaan oikeasti sitten viime jakson. Sarjassa kapina on tauolla, mutta sitä aistii aromeita, kun näennäisesti toimiva yhteiskunta on repeämässä. Murhatutkimus nostaa pintaan junan huumeongelman. Resurssipula ehkä ratkeaisi, jos "köyhälistö" ja "turistiluokka" yhdistettäisiin, tai sitten kapina laajenisi. Eräs köyhä toivoo, että entiset köyhät muistavat yhä perävaunun porukan, vähän niin kuin vähemmistöjulkkiksilta on toivottu kommentteja viime päivien tapahtumiin.

Mutta: koko tarina on tauolla. Jakso alustaa ja vihjailee. Junakyttä melkein haastattelee "sulatettua" naista, mutta naiseen liittyvä käänne onkin se, että hän säikähtää, kun väkivaltainen jäykkä ukko ilmestyy urputtamaan olevansa tärkeä tuhmeli. Loppu.

Dystopiafantasia on vaisuinta tähän mennessä, kun rikkaat käyvät vähän nauramassa alempien luokkien nyrkkeilymatsille. En välitä junan toimintaperiaatteista, jos sen kuorissa nähdään kunnon Game of Thrones, mutta ainoa yhtäläisyys tässä jaksossa on se, että Jennifer Connellyn näyttelemä elitisti teleporttailee 1001 vaunun pötkössä helposti kuin Westerosissa.

Tähän jaksoon on hyvä lopettaa, jos perusidea ei innosta. Itseäni innostaa, joten myötäelin junakytän kukonaskelissa, vaikka huomioin, että pontevampaa dystopiascifiä väkevine puheenvuoroineen näkee Twitterissä.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Hirveä tapahtuma per... Jumanji-tytöt Karen ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova