Tuorein sisältö

Snowpiercer 2-5: Darkmanin ja Kummisedän risteytys saisi oikeasti jytkähtää

23.02.2021 klo 22.30 | Luettu: 332 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
Keep Hope Alive


Pakkasen raatelema Josie koettaa vakoilla mr. Beania saadessaan hoitoa, joten häntä on viimein kommentoitava. Karut vammat tuovat mieleeni sen, kun jännitin nuorena, ilkeääkö Darkmania edes katsoa, mutta: pari jaksoa sitten tarkistin Wikistä, kuka piru on Josie. Yksi päähenkilöistä? Toinen miespäähenkilön potentiaalisista tyttöystävistä? Ai niin.

Pidän melodraamasta, joten se on lannistavaa, kun keskeisen hahmon helvetillinen kohtalo kiinnostaa yhtä paljon (jonkin verran; vähitellen enemmän) kuin jos junaan olisi ongittu paleltunut ulkopuolinen. Tasapaksuus on syy. Tänäänkin tyyli kyllä muuttuu "piinaavaksi", kun potilasta ahdistaa, mutta kokonaisuutta seurataan saippuasarjan tyylillä, jossa muuta tulee pian, jos Ismo Laitela ei kiinnosta. Kohahduttavaa tuskaa -> juonittelua kabinetissa -> tätihömppää.

Siedän perussoopaa siinä missä kuolevaiset, mutta jo juttua varten olisi kiva löytää teema. Tänään myös laululintu, jota Bean jumaloi, lähtee koijaamaan Beania peräjunaan. Teema tai näennäinen sellainen voisi lähteä siitä, kun kaiken pinnallisen menettänyt nainen ja pinnallisuutta itsetietoisesti hyödyntävä nainen ovat samalla asialla. Kehokauhun ja glamourin välillä vuorottelu voisi tuntua jonkin tason pointilta, jos keskittyisimme tasan kahteen juoneen. Josie oppii Bull Mentulan jääzombiversion olevan säyseä, joten siinä olisi selkeä keino paisuttaa hänen osuuttaan.

Mahdollisesti pitäisi kommentoida sitä, että muu juonittelu johtaa harkittuihin murhiin, joilla tulee olemaan seuraamuksia, mutta se on pitkän aikavälin tavoite, että jokin syy mätkiä löytyy, joten melkein jätin koko asian mainitsematta.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tonilla ja Sipellä o... Steve Lukather päivi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova