Tuorein sisältö

Perry Mason, osa 2: törkyturpa onkin vanha sotavamma

29.06.2020 klo 23.00 | Luettu: 2146 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2


Tuskin odotamme omintakeisuutta rikosgenren kuluneimmilta hahmoilta, mutta toinen jakso asettuu asemiin terävästi ja tekijät nauttivat roolileikistään, joten ei jakso persoonatonkaan ole. Sankari on tuleva puolustusasianajaja, joten asiakas alkaa moista tarvita. Kidnapattu lapsi kuoli vahingossa ja köyhä isä on rikkaan miehen pelivelkainen äpärä, mutta vain Matlock - vain Perry Mason voi kaivaa esiin koko totuuden. Syyllinen saattaa olla kuka tahansa vaarin varoista tietoinen. Äidinkin komeron luita ihmetellään.

Perhe kytkeytyy kirkkoon, joka kytkeytyy politiikkaan, mutta mahdollisesta salaseurasta ei anneta kiinteää vinkkiä. Kiihkoileva saarnaaja vaikuttaa sekä epäilyttävältä että suhteellisen vilpittömältä vaatiessaan poliitikkoja toimimaan; vaaleaihoiset ja -hiuksiset uskonnolliset daamit harvemmin ovat pelkää kumbayaa. Väheksytty tummaihoinen poliisi törmää viimekertaisen ammuskelun jälkiin ja tekee havaintoja, mikä tuntuu viittaavan siihen, että hänen tasoisensa kytät on lahjottu häntä lukuunottamatta.

Yleisen käsitykseni mukaan Masonin on tarkoitus olla herramies, mutta törkyturpamaisuus on sympaattisempaa tällä kertaa riipaisevien maailmansotatakaumien elävöittäessä hänen traumansa. Sodan helvetillisyys kommentoi myös uskonnollisten seremonioiden hakemalla haettua kiihkoilua ja kenties on tarkoitus ajatella, että tragedia kehittyy yhden lapsen kuolemaa kivuliaammaksi. Mason syyllistyy toistuvasti etikettivirheisiin, mutta on hän jo etevämpi etsivä kuin Jussi Vares ja kissa yhdessä.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Ei mennyttä saa tak... 'Metallica Mondays' ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova