Tuorein sisältö

Devs 7/8: perkeles, sain juuri tietää, että kirjoitan sekunnin päästä perkeles

29.04.2020 klo 23.00 | Luettu: 2132 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:


Ennustava tietokone toimii täysin. Tiimi katsoo sekunnin päähän tulevaisuuteen ja he totta tosiaan tekevät ennustetut asiat: he eivät kuitenkaan edes yritä tehdä muutoksia. Lyhyt kohtaus on korostetun epärehellistä kerrontaa. Jos otsikkoa kirjoittaessani katsoisin tulevaa itseäni kirjoittamassa otsikkoa, sekunti olisi riittävä aika muutoksille, eikä ole syytä, mikseivät hahmot voi katsoa 10 sekuntia tulevaisuuteen ja tehdä suurempia muutoksia. Se saattaa olla loppulausunto, että tulevaisuutta sittenkin voi muuttaa, tai että multiversumi on totta, mutta talo on rakennettu hiekalle ja ajatusleikit ovat arvottomia.

Ennustuksia orjallisesti noudattava matami ilmoittaa nörtille, että jos tahdot todistaa uskovasi loputtomiin mahdollisuuksiin, tulet suorittamaan ennustetun Extreme Duudsonit -tempauksen, koska se todistaa, että uskot siihen, että homma sujuu sekä hyvin että huonosti ja olet hengissä välittämässä vain niissä todellisuuksissa, joissa onnistut. Absoluuttista hölynpölyä. Jos nörtti tinttaisi akkaa nenään ja ilmoittaisi, että tämä on se universumi, jossa saan työpaikan takaisin niskottelusta huolimatta, se todistaisi, että hän uskoo loputtomiin mahdollisuuksiin. Jos pelkistämme kohtauksen vertaukseksi ryhmäpaineista ja/tai uskonnollisesta tärähtäneisyydestä, niin sitten sarjan toiseksi viimeisessä jaksossa on sellainen kohtaus, hurraa.

Huminaa. A cappella -mutinaa. Seksikkäiden luolaihmisten tuijottelu ihmiskunnan kehitystä pohdiskellen ja dinosaurusbudjetista haaveilu luovat tuntumaa siitä, että tietokoneidea voisi olla osa The Tree of Lifeä visionäärisempää elämän tarkoitus -tarinaa. Sitten pyssyjuoni jatkuu. Vaikka sankaritar nimenomaisesti sanoo, että ennustettujen asioiden jättäminen tekemättä on paras tapa tylyttää nörttejä, pyssyttelystä järkyttyneenä hän päättää hyvin hitaasti laahautua kohti ennustusta. On se piru, kun käsikirjoitusta on pakko noudattaa.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 6/8 --- Jakso 8/8 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Saara Aallolta uutis... Suomipop Festivaalej... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova