Tuorein sisältö

Afromikko vaihtaa artistinimeä

10.07.2020 klo 13.34 | Luettu: 548 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Afromikko vaihtaa artistinimeä - uusi albumi julkaistaan syksyllä nimellä Michael Bleu.

"Olen ollut ”Afromikko” kutakuinkin vuodesta 2004 lähtien, jo ennen artistiuttani. Joku kaveri keksi sen nimen hiustyylistä johtuen. Nimi seurasi mukana ja siitä tuli melko yleinen juttu. Kun rupesin tekemään suomenkielistä musiikkia vuonna 2010, nimi nousi pintaan ja sillä mentiin. Se oli selkeä valinta ajatellen tyyliäni ja musiikkiani. Yli viidentoista vuoden aikana maailma on muuttunut, ja todellakin oikeaan suuntaan. Asioiden nimiin, niiden historiaan, sekä niiden taustalla oleviin merkityksiin on ruvettu kiinnittämään huomiota. Minulle etuliite ”Afro" oli kytky hiustyyliin, ja musiikkini juuriin. Olen nyt oppinut ymmärtämään sen koko merkityksen, sen oikeassa kontekstissa".

"Nykyään tiedän, että artistinimi on ongelmallinen. Valkoisena miehenä se ei ole osa minun perintöäni, eikä tarkoitukseni ole ollut koskaan sitä omia. Vaikka aikomukseni on ollut aina ainoastaan kunnioittaa sitä perintöä, pyydän anteeksi. Olen keskustellut aiheesta useiden ystävien, kollegoiden sekä tuttavien kanssa ja tullut siihen selkeään johtopäätökseen, että vaihdan artistinimeäni".

Michael Bleun uusi albumi julkaistaan 11. syyskuuta.

Artistinimi vaihtuu myös suoratoistopalveluihin lähiaikoina.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Just a regular day at the office ???? : @kebabkalle

Henkilön Michael Bleu (@themichaelbleu) jakama julkaisu


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kuudes Putous Allsta... Joulukuussa menehtyn... >

Keskustelut (5 viestiä)

MTT

10.07.2020 klo 14.22 8 tykkää tästä

Nyt on vaikea ymmärtää, että mitä hän edes pyytää anteeksi. Myötähäpeä kyllä itsellekin tuli, mutta ei nimen käytöstä. Siinä on vaikea nähdä mitään loukkaavaa. Vaan siitä, että pyydellään anteeksi jollekin loukkaantuneille mielikuvitusolennoille. Vaikea kuvitella, että kukaan tummaihoinen tuosta nimestä välittäisi suuntaan tai toiseen. Ei ainakaan pitäisi.
lainaa
Syna

10.07.2020 klo 15.28 1 tykkää tästä

MTT kirjoitti niin tyhjentävästi, että yhdyn edelliseen kirjoittajaan täysin.

Ps: Entäs toi "kebabkalle" sitten? ????
lainaa
MaksammeVelkaa

10.07.2020 klo 16.19 4 tykkää tästä

Ei riitä. Miten hän aikoo hyvittää yli 15 vuotta jatkuneen suoraan kolonialismista suuntaviivansa ottaneen rodullisen väkivallan?
Jokainen kyseisen miehen musiikista maksava on edelleen rasisti.
lainaa
Jaakkojokinenn

11.07.2020 klo 04.14 1 tykkää tästä

Turhaa puhua jostain mielikuvitusolennoista kun ei tosiaankaan siitä ole kyse kun seuraa uutisia. Tässä on reagoitu hyvissä ajoin. Erittäin hyvä veto ja myös ymmärrän täysin. Tässä ajassa turha ottaa riskiä sen suhteen et joku vetää herneen nenään ja sit vedetään artisti ja sen musiikki sekä tulonlähde alas vaan jonkun nimen vuoksi. Johan valtamediat jauhaa pienemmistäkin nimi-asioista niin en ihmettele yhtään että bändit reagoi näihin uutisiin. Todennäköisesti Afromikko välttää monet ikävyydet tällä nimenvaihdoksella.
lainaa
fvnoadgoieah

11.07.2020 klo 15.22

vissiin vaihtuu sitten musiikkityylikin. plus hiustyyli. plus onkohan oikeutta kayttaa ranskalaispohjaistakaan nimea aika selvalla suomijuntilla. jos toisten varisten kulttuuria ei voi kayttaa niin miten muka on parempi kayttaa ruotsalaista ranskalaista tms
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova