Tuorein sisältö

Lovecraft Country 1-2: et välttämättä odottanut velhojen valopallokulttia

24.08.2020 klo 23.00 | Luettu: 2021 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Whitey's on the Moon


Moni sarja ottaa iisimmin tuhlattuaan rahat pilottijaksoon, mutta tämä teos vapautuu kahleistaan harrastettuaan viimeksi suhteellista realismia. Joku putoaa kärryiltä kuin mätä keräkaali ja joku rakastuu.

Doomin pinkkidemonit söivät rasistiset poliisit, joten se mainostetusta asetelmasta. Sankarit ovat nyt kunniavieraita kartanossa, jossa heitä odotettiin heidän tietämättään. Vain Atticus muistaa hirviöt; sedän ja neidin ollessa jonkinlaisen lumouksen vallassa?

Niin. 2020 olemme jo nähneet kaiken ja jakso tietää sen selittäessään ideat nopeaa tahtia. Kartanossa asuu ihme velhoja. He puhuvat vertauksellisesti Raamatusta, mutta vaikuttavat tähtäävän kirjaimellisiin raamatullisuuksiin. Atticusin faijan etsiminen päättyy ja juhlakalu on nyt joku legendojen valittu.

Yksi tuottajista on J.J. Abrams, joten olettama on se, ettei tarina johda mihinkään, mikä tuntuu hyvältä jälkikäteenkin, mutta nopea ja hauska tahti lupaa, ettei kirjoittaja ala kehitellä selitystä "savulonkerolle" vasta, kun sarjaa on katsottu 5 vuotta.

Kumpikin jakso loppuu kuin tuotantokausi, eli lupaukseen isosta muutoksesta. Simppelimmin ilmaistuna rytmi on elokuvamainen, eikä tv-sarjamainen. Draama on yhä vilpittömästi näyteltyä, mutta selittelyä ja silmäniskuja saattaa olla liikaa samaistumista ajatellen. Alussa lumous perustelee vaisut reaktiot fantasiaan, mutta terävöityykö se puoli, vai onko vitsi sama kuin Scary Moviessa: "White folks are dead so we gettin' the fuck out of here"?


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: HBO Nordic


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vaikka kirjeiden läh... Ridley Scottin komea... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova