Tuorein sisältö

Löytyykö Estonian uppoamisen taustalta vielä yllätyksiä - uusi dokumentti väittää paljastavansa uutta tietoa

16.09.2020 klo 15.17 | Luettu: 746 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 26 vuotta matkustajalautta Estonian katastrofista.

Syyskuun 28. päivänä vuonna 1994 Suomen meripelastusalueella tapahtunut onnettomuus oli yksi suurimmista rauhanajan onnettomuuksista koko 1900-luvun Euroopassa.

Dplayn tuore dokumenttisarja tutkii tragediaa ja sen ympärillä vallinneita olosuhteita. Miten MS Estonia haaksirikkoutui ja miksi alus todella upposi? Estonia – Mullistava löytö on norjalaisen tuotantoyhtiö Monsterin tuottama viisiosainen dokumenttisarja. Dokumenttisarja saa ensi-iltansa kaikissa Discoveryn Pohjoismaiden Dplay-suoratoistopalveluissa onnettomuuden 26. vuosipäivänä, maanantaina 28.9.

MS Estonia oli matkalla Tallinnasta Tukholmaan syyskuun 28. päivänä vuonna 1994. Matkustajalautalla oli 989 ihmistä. Heistä 137 selvisi. Kuolleita oli 852. Kohtalokkaan onnettomuuden syistä on kiistelty ja keskusteltu laajasti, mutta hylkyä ei ole koskaan tutkittu täydellisesti.

"Dokumenttisarja nojaa vankkaan journalistiseen työhön, jossa haastattelemme perusteellisesti useita ensikäden lähteitä, joilla on suora yhteys matkustajalautta Estonian katastrofiin. Monet lähteistä kertovat tarinansa nyt ensimmäistä kertaa medialle", kertoo dokumenttisarjan ohjaaja Henrik Evertsson.

"Kun aloimme tutkimaan tätä tapausta, olimme yhä vakuuttuneempia siitä, että sekä eloonjääneiden että sukulaisten ilmaisema huoli oli erittäin perusteltua. Erityisesti päätelmät siitä, miten ja miksi Estonia upposi, olivat erityisen kiinnostavia – ja ehdottoman välttämättömiä, jotta pystyimme tutkimaan asiaa tarkemmin. Tällä dokumenttisarjalla haluamme valaista mitä MS Estonialle todella tapahtui ja antaa uhreille enemmän vastauksia. Nämä puolestaan voivat myötävaikuttaa jatkossa maailmanlaajuisesti meriturvallisuuteen".

Yksi tuotannon tekemistä tutkimuksista oli hylyn kuvaus. Erityisesti tarkasteltiin hylyn osia, joista ei ollut aikaisempaa dokumentaatiota. Estonian tapaus on yhteiskunnallisesti merkittävä ja sukellus oli ainoa tapa selvittää, onko tänään saatavilla oleva virallinen lausunto onnettomuuden syistä uskottava vai liittyykö tapaukseen jotain, mitä ei ole vielä kerrottu yleisölle.V2.fi | J.A. Kaunisto
< Eini julkaisee uuden... Uutiset Bassoradion ... >

Keskustelut (1 viestiä)

PekkaKaukalo

17.09.2020 klo 14.53

Varmasti hauskaa viihdettä, mutta eipä tuossa uppoamisessa mitään mystistä tai salaliittoa ole. Kaikki on selitetty kattavasti ja hyvin tässä:
https://turvallisuustutkinta.fi/fi/index/tutkintaselostuks
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova