Tuorein sisältö

The Mandalorian 1-4: Noin 7 samuraita

25.09.2020 klo 23.00 | Luettu: 3336 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
Sanctuary


Kuulostaako tutulta? Susi ahdistaa nurkkaan kauriinvasan. Kun karhu yllättää, sudellekin on käydä huonosti, mutta hämmingissä susi ja kauris pakenevat. Susi heltyy ja päättää suojella vasaa laumaltaan. Eläinsadun kertoi alunperin Tammen kultainen kirja Sössö-Nössö-Susi ja Bimbo-Bambi-Bimbulainen ja sitä mukaili nerokkaasti aikuisten sarja The Mandalorian kolmen ensimmäisen jakson aikana. Disney+ on äijien taivas, perkeles!

Oli selvää, että "mando" pelastaa vauva-Yodan. Nyt suunta on avoin ja astetta kiinnostavampi, sillä isyys kuulemma kasvattaa luonnetta ja yleensä päähenkilöillä on luonne. Neljäs jakso tuo mieleen sekä klassikon Seitsemän samuraita että 90-luvun Xenan ja Herculeksen, joiden tasolle sarja yltää. Mando tahtoo piileskellä, mutta hän päätyy suojelemaan syrjäisen planeetan maajusseja örkeiltä Gina Caranon näyttelemän kollegan kanssa. Jakso tapahtuu hieman sen jälkeen, kun Halinallet romuttivat useamman AT-ST:n Jedin paluussa. Nyt rakkineesta tehdään uhkaavampi.

IMDb:n triviassa se on listattu virheeksi, että mando poistaa kypärän syödäkseen, vaikka lapset voivat nähdä hänet. Hän on juuri toistanut, miksei hän näytä naamaansa: "niin se menee". Tällä kertaa hän sanoo tuon sivulliselle, joka ei usko makeilevien mulkkujen kulttuuriin, joten Pedro Pascalin äänestä erottuu surumielisiä sävyjä. Muutkin kohtaukset selkeästi ilmaisevat, että mando on risteyksessä: halutessaan hän voi ryhtyä oikeaksi hahmoksi ja ehkä faijaksi ja aviomieheksi. Olisikohan se virhe siis... hahmonkehitystä? Jatkan onttojen naamiosankareiden ystävien tylytystä, koska on tyyppejä, joiden silmissä hahmonkehitys on virhe, jos "mysteeri" kärsii.

Kypärä on nyt alustavasti mutta tuntuvasti kytketty traagisuuteen. Se ei ole yllätys; siitä vain ei ollut aiemmin takeita. Pidän sellaisesta ja Pascalista, kuten sanottua. Vauva-Yodan laajempi merkitys ei ole tärkeä vielä. Ehkä ahneet pahikset tahtovat sulkea sen holviin, kunnes he ovat valmiita vyöryttämään markkinoille tuhottomasti ylisöpöjä näköistuotteita.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uniklubin uusi album... Sega kehittelee Yaku... >

Keskustelut (2 viestiä)

apoliticalperson

26.09.2020 klo 01.17 1 tykkää tästä

Tulin tähän vain odottamaan kommentteja
lainaa
Clairvoyance

27.09.2020 klo 15.41

Johan se ensimmäinen kausi loppui.. tokaa odotellessa
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova