Tuorein sisältö

The Mandalorian 1-8: ihmisen naama ja Ville Valomiekka

23.10.2020 klo 23.00 | Luettu: 5857 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Redemption


Kausi päättyy, joten nyt minäkin olen iso poika, jollaiset kiusasivat, kun kehtasin aloittaa vasta kun sarjaa oli laillista katsoa.

Shokkipaljastus: Pedro Pascal esiintyy tässä sarjassa, ellei deepfake-tekniikka ole kehittynyt. Jos päähenkilön kasvojen vilautuksen tuomaa tyydytystä vertaa perinteisempään taktiikkaan, jossa päähenkilö vilauttaa pyllyä 1. jaksossa, niin

Päähenkilö saa jopa nimen. Din Djarin. Takaumaa ja toisen mandalorialaisen spiikkiä myöhemmin se on aiempaa terävämmin alleviivattu, että Din Djarin on pelastettu lapsena ja siksi hän haluaa suojella lapsi-Yodaa, mikä jopa on mandalorialaisen velvollisuus. Koska potan pitäminen päässä on samoista tunteista kumpuava velvollisuus, ei ole lupa odottaa uutta vilautusta ennen kunnollista syytä. Asia on ymmärretty, mutta mielipiteeni naamiosankareista ei muutu lähiaikoina, kun jokainen yritykseni hakea kaljaa naamioituneena dorkana eli rillit huurussa tai sokeana johtaa kaljan tarpeeseen.

Piu piu piu on kohtalaisen dramaattista, vaikka stormtrooperit kaatuvat (yleensäkin) kuin keilat ja pääpahiksen strategia on ilmoittaa keskellä päivää, että iso pyssy paljastetaan yöllä. Lopussa vähän lennellään - ja vilautetaan Darksaberia. Googletin saberin jo aiemmin spoileriotsikon vuoksi. Animaatioissa ja muualla nähty "musta valomiekka" on hitusen mielenkiintoisempi MacGuffin kuin suljettu salkku, sillä se kytkeytyy Mandalore-planeetan hallitsemiseen ja täten sarja vihjaa käsittelevänsä sankarin kulttuuria laajemminkin. Ilman tätä ei olisi mitään ilmeistä, mitä odottaa 2. kaudelta.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 2-1 >

Katsottu: Disney+


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Salkkareissa koetaan... Metalliveteraani Sep... >

Keskustelut (3 viestiä)

TuubaSetä

24.10.2020 klo 21.23 4 tykkää tästä

Mielestäni oli kyllä tosi hyvä sarja. Eikä se kypärän päässä pitäminen haitannut mua ainakaan. Odotan innolla 2. tuotantokautta.
lainaa
Santtu

25.10.2020 klo 08.22 6 tykkää tästä

JARI TAPANI PELTONEN. Ihmeellinen tapa kirjottaa arvostelua. Ihan kuin olisi googlen kääntäjällä tehty ????
lainaa
Simnpanssi

27.10.2020 klo 21.44 1 tykkää tästä

Oon Tuubasedän samaa mieltä. Mua ei haittaa että päähenkilöllä oli kasvot peitettynä. Sarja oli muutenkin tosi hyvä. Ainoa kohta jossa se tuntui hieman kömpelöltä oli 7. jaksossa kun Din Djarin meni värväämään Cara Dunea tappamaan "Asiakas"/The Client jolloin Cara ensin oli vahvasti kieltäytymässä mutta kun sai tietää että kohde on entinen impearilisti, hän suoraan sanoi "I'm in" Omasta mielestäni Cara olisi voinut kliseisesti hieman empiä vielä tai sanoa hieman pidemmän/monipuolisemman vastauksen tai edes pohdiskella hetken aikaa tms.

Overall sarja oli todella hyvä ja pidin siitä todella paljon. Hahmot ja efektit ovat mielestäni todella hyviä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova