Tuorein sisältö

Dark 23/26: yksi lensi yli käenpesän

14.10.2020 klo 23.00 | Luettu: 1668 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 5:
Leben und Tod


Idea kahdesta todellisuudesta oli piristysruiske sen hetken, kun pysyimme uudessa todellisuudessa. Se, että järjettömän mutkikas sarja pyytää seuraamaan kymmenien hahmojen eri-ikäisten versioiden ohella vaihtoehtoisia versioita, menee itseparodian puolella. En huomannut sitä heti, mutta olen menettänyt absoluuttisesti kaiken mielenkiinnon sivuhahmoja kohtaan. Alitajuntani on jo eheytymistilassa: nauroin vapautuneesti, kun hetkistä, jotka melkein ymmärsin, siirryttiin ihan muualle, kuten on kymmenien tuntien ajan käynyt.

Se on kiinnostanut, miten Jonas kehittyy ruttuiseksi munapääksi. Viimeksi Jonas ja Martha ns. panivat kaiken alulle tietämättään, eikä heitä voi syyttää siitä. Se on koomista, että Jonas uskoo taas, että uusin hänelle suositeltu tempaus on se juttu, jolla kahden todellisuuden kriisi peruuntuu. Mutta hei: hän tajuaa sen. Nyt riitti! Jonas sanoutuu irti tästä sekoilusta. Okei, sanovat Marthan muut versiot ja ampuvat hänet.

Hih hih hih... Eh heh heh heh heeh röh-öh-körgh...! (Voi ei. Selvä: nys se sekos. Jari! Jari! Ota ote!)

Sarja voisi loppua tähän. Kaikki ongelmat on ratkaistu tyydyttävällä tavalla, jonka katsoja saattoi järkeillä omaan tahtiin.

Käytännössä tämäkin lienee osa jotakin luuppia. "Jännittävä sääntörikkomus" selitetään joskus tai fanifoorumilla. Se, ettei keski-ikäinen Jonas muista vaihtoehto-Marthaa, mahdollisesti aloitti todelliset sääntörikkomukset, jotka ratkaisevat tarinan, mutta mikään ei ole vahingossakaan selkeää, samaistuttavaa saati merkityksellistä.

Ainoa kommentti sivuhahmoista: mielisairaalassa yhä kyykkivä vanha Ulrich tuo mieleeni intiaanin elokuvasta Yksi lensi yli käenpesän, joten toivoin hänen lyövän tyynyn naamaani.


Keskiarvo 23 jakson jälkeen:


< Jakso 3-4 --- Jakso 3-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Leikkauksesta toipuv... Milla Jovovich vasta... >

Keskustelut (1 viestiä)

qwertypro

15.10.2020 klo 10.54

"Sääntörikkomus" selitetään kyllä sarjassa ja on periaatteessa niiin selkeä kuin eksistentiaaliseen paradoksiin liittyvä asia voidaan selittää.

Sivuhahmojen kohtalot ovat osa luupin syy-seuraus suhdetta
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova