Tuorein sisältö

Dark 25/26: että mä kärsin

21.10.2020 klo 23.00 | Luettu: 1359 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 7:
Zwischen der Zeit


Katselu on jo kidutusta. Jokainen minuutti kestää kolme. En enää yritä ymmärtää kaikkea, joten en käy läpi kymmentä uusinta kohtausta, joissa jäykkis ilmoittaa tietävänsä, mitä pitää oikeasti tehdä (esimerkiksi viimekertainen supermaailmanloppu johtaa vain siihen, että tietäjä saapuu pätemään). Kommentoin asioita, joilla yhä on huomioni.

Schrödingerin kissa -kortti pelataan. Raa'asti yksinkertaistettuna: jos et tiedä, onko laatikon katti elossa vai kuollut, on kaksi todellisuutta? Korjaa jos olen väärässä, mutta eikö tämä ole täsmälleen väärä tapa käyttää tätä vertausta? Schrödinger yritti sanoa, että ajattelutapa on viallinen, jos se johtaa johtopäätökseen "kaksi todellisuutta".

Siitä riippumatta: se on uskonnollista ajattelua, kun epäselvä yksityiskohta tulkitaan todisteeksi salatusta asiakokonaisuudesta ja kunnollinen uskonto tarjoaa pimpelipompelin kylkeen filosofiaa. Sarja ei kerro mistään; mitä nyt kertoja on alusta saakka viljellyt itseään toistavia iskulauseita tyyliin "ajattelepa ajan kulkua". Jakso käyttää väliotsikoita tavallista ahkerammin poukkoillessaan 1800-luvulta lähitulevaisuuteen saakka. Saksassa kaikki liittyy kaikkeen - paitsi että 1930- ja 1940-luvuista ei "jostakin syystä" edes puhuta, vaikka laskuri toistuvasti kelaa niidenkin ohi. Tämä on itseriittoinen antitarina, joka väistelee sisältöä.

Jos henkilön on tarkoitus varttua vanhaksi, häntä ei voi ampua. Sivuutin idean aiemmin, mutta tässä vaiheessa koko sarjan voi tuomita sen pohjalta: idea on scifinä huijausta ja fantasiana sekundaa. Tässä todellisuudessa kaikki voisivat aloittaa päivänsä ampumalla itseään päähän. Pyssy ei toimi, jos elämän on tarkoitus jatkua ja toki haluat tietää.

Oletin armeliaasti, että pyssyidean toisto alustaa kohtausta, joka Sithin koston hengessä tai vastaavasti selittää, kuinka Jonas muuttuu arpiseksi munapääksi, mutta jakso vain heittää aiempaa nuoremman munapään ruudulle täydellisen draamasokeana. Uaah!

Viimeaikaiset arvosanani eivät tarkoita sitä, että taso olisi teknisessä mielessä romahtanut: vihjailu nyt vain on eri savotta kuin vastaaminen. 2 tähteä tarkoittaa "katsomiskelpoista", joten:


Keskiarvo 25 jakson jälkeen:


< Jakso 3-6 --- Jakso 3-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tähdet, tähdet -voit... David Fincherin Netf... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova