Tuorein sisältö

Dark 22/26: todelliset vastaukset sallivat todelliset mielipiteet

13.10.2020 klo 23.00 | Luettu: 2278 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 4:
Der Ursprung


Pahoittelut erilailla ajatteleville, mutta: miksi sarja on edes tehty? Ehkä tekijät muistavat piin likiarvon tuhannenteen desimaaliin saakka ja he tahtoivat luoda yhtä jännän muistipelin? Mutkikkuus vaatii älyä, mutta viisautta en ainakaan löydä.

Päähenkilö on perusnormaali aikamatkailun luoma paradoksi. Hän pääsee köyrimään tätinsä toisesta todellisuudesta peräisin olevaa vaihtoehtoista versiota (mitä tädimpi, sitä södempi). Paljastuu, että aktista syntyy se jäyhä ukko, joka putkahti tyhjästä äsken. Hän on "alku"! Eli ilmeisesti: kun aikamatkailu lähti käyntiin, jossakin vaiheessa jäyhis syntyi ensimmäistä kertaa ja sitten hän sai aikaan Mad Max -henkisen maailmanlopun, eikä hänen määrittelemäänsä luuppia ole pystytty muuttamaan sittemmin (koska jokainen yritys on käytännössä pyramidihuijauksen tyylinen keino ylläpitää luuppia). Lisätietoja on tulossa.

Mutta entäs sitten? Sarja laahaa selittäessään, kuinka lukemattomat merkityksiltään hämärät tyypit ovat sekstailleet kautta historian. Jopa nuorten sankareiden suhde esiteltiin vetelästi (kahteen kertaan!), joten elämää suuremmat tunteet loistavat poissaolollaan, vaikka "rakkaus vie halki ajan ja ulottuvuuksien". Merkittävän roiston voi paljastaa loppusuoralla, mutta yleensä on järkevää, jos Darth Vaderin kaltaiset sukulaiset moikkaavat ajoissa.

Väitetysti Jonas voi estää Gibsonin tai Hardyn Mad Maxin, mutta ei molempia, tai sitten sekin on hämäystä - ja ihan sama. Sarja on unohtanut määritellä onnen. Esimerkiksi Tolkien aloitti hobitti-horinansa rennosti ja musikaaleissa on "minä tahdon" -laulu, jotta on kultainen koti tai innostava tavoite, josta haaveilla onnistumisesta riippumatta. Ilottoman sarjan ykkösjuttu ei ole tätihimo, vaan sen hokeminen, että Mikkelin ja parin muun unohtuneen uhrin vuoksi luuppi on muutettava. Haista Mikkel paska. Kusen haudallesi.


Keskiarvo 22 jakson jälkeen:


< Jakso 3-3 --- Jakso 3-5 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ensitreffit alttaril... Mad Max -maailmaan s... >

Keskustelut (3 viestiä)

qwertypro

14.10.2020 klo 09.13

Jonaksethan eivät yritä muuttaa luuppia vaan tuhota sen.

Se merkityksettömien hämärien tyyppien sekstailun on tarkoitus selittää että useiden hahmojen olemassaolo on myöskin aikamatkailun ansiota. Luupit itsessään sisältävät useita paradokseja kuten sen että Charlotte ja kuuro tyttärensä ovat toistensa äitejä.
lainaa
King69

14.10.2020 klo 11.33

Taitaa olla liian älykäs sarja Peltoselle.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

14.10.2020 klo 15.12

King69 kirjoitti:
Taitaa olla liian älykäs sarja Peltoselle.


Ei "taitaa olla", vaan on, jos älykkyydellä tarkoitetaan mutkikkuutta. Päässäni ei riitä tallennustila, joten en muista kuka on kukin, kun sata tyyppiä näyttelee neljääkymmentä hahmoa. Ehkä se todistaa sielun olemassaolon ja pilvitallennuksen hyödyt, että hyville hahmoille tilaa löytyy aina.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova