Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery 3-3: maapallo vuonna 3188

31.10.2020 klo 23.00 | Luettu: 957 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 3:
People of Earth


Avaruusbensa posahti selittämättömästi satoja vuosia sitten, mutta aikamatkustajien sienimoottori sallii teleportata takaisin maapallolle. Toivoin, että vuonna 3188 Maa on apinoiden, borgien tai vastaavien omaa. Maata ympäröi muuri? Maa on hylännyt kansojen väliset liittoumat ja eristäytynyt?! Apinat ovat vallassa! Make Earth great again. Ehkä, mutta jaksolla on hirveä kiire ja tilanne on jo muuttunut ennen kuin se on esitelty. Se tavallaan on hauskaa. Star Trek on pelkistänyt muutkin kulttuurit tuppukyliksi, joiden pulmat ratkeavat yhdessä jaksossa.

The Mandalorianin perään katsottuna Discoveryn puolihysteerinen nyyhky-hihitys tuntuu siltä, kuin olisin ollut kalassa jäyhien ukkojen kanssa ja sielukkaiden nisäkkäiden olemassaolo tulisi yllätyksenä. USS Discoveryn miehistö vasta yrittää ymmärtää menetyksensä, kun taas vuoden tulevaisuudessa viettänyt Michael on ajautunut etäämmälle kosahtaneen Tähtiliiton idealismista. Kyyninen tai itsekeskeinen Michael ei ole, vaan elämäniloa täynnä, mutta hänestä näkee, että halu entisöidä Tähtiliitto voi hiipua.

Tunteellisuudessa on se vaara, että kirjoittajat eksyvät itse sille tielle. Kun maapallon mulkvistit kähisevät, rosvot ilmestyvät tyhjästä paukuttelemaan, joten Michael huutaa woo-hoo ja kolikonheittotempauksella rikkoo sääntöjä ja ratkaisee kaiken - erinäisten sivuhahmojen mainostaessa omia fiiliksiään. Uusimmassa Mandalorianissa voitetaan taistelu metodimaisesti ja ratkaistaan kansojen konflikti aukottomalla diplomatialla, joten leukaillaan, että Star Wars on Star Trek ja toisin päin. Discovery on syvällisempi pinnan alla, eli syvällä (tosi syvällisesti ilmaistuna).


Keskiarvo 32 jakson jälkeen:


< Jakso 3-2 --- Jakso 3-4 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rage Against The Mac... Maisie Williams elää... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova