Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery, osa 24: parasta Star Trekiä sitten Ensimmäisen yhteyden

11.06.2019 klo 23.30 | Luettu: 3923 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 9
Project Daedalus


Robottineiti klikkasi linkkiä, jossa luvattiin Datan nuolevan jakorasiaa, joten nyt virus on aivopessyt hänet. Se, että hän tekee omaa hämärää juttuaan samalla, kun muut heiluvat maanpetoksen rajalla ja yrittävät päästä miinakentän ohi mystiselle avaruusasemalle, tekee standardienmukaisesta kohelluksesta oikeaa, huomion naulitsevaa jännitystä. Homma ei lähde siitä, mitä robottineiti voi tehdä muille (useimmilla on itsestäänselvästi juonihaarniska), vaan mitä tragedia voi tehdä hänelle: hän on ainoa kaltaisensa komentosillalla, enkä tahdo hänen menettävän mainettaan. Satueläinten tasa-arvo on symbolisesti tärkeää.

Rytmi on ollut haussa, mutta suunnitelmallisuus yllätti toisinaan kökköydenkin keskellä. En muista sarjan esitelleen hahmoa, jolla ei aiota jotakin tehdä: robottineidin kaltaiset taustaupseerit ovat luontevasti työskennelleet ilman pakotettuja sivujuonia. Jos leffat ehtivät kertoa tarinan, 50 minuutin jakso ehtii ylentää taustakoristeen hahmoksi. Robottineidin yksityisasiat kiinnostivat roolin selkeydyttyä ja huipennukseen mennessä uskoin saaneeni tuntuman hänen, Silly-Tillyn ja muiden ystävyydestä.

Jos neiti sitten ystäviensä vuoksi taistelisi virusta vastaan ja jalosti uhrautuisi, se olisi normaalia Screenwriting for Dummies -kamaa, jolle nyökyttelisin samalla, kun mietin huomisen ostoslistaa. Tässä tapauksessa sankarit yrittävät tehdä jotakin hämyagenteille, kun he ymmärtävät hämytietokoneen olevan uhka, joka kytkeytyy suoraan hämyenkelin ennustuksiin maailmanlopusta ja Baabelin valopalloon. Sarjalla on täysi huomioni. Siihen päälle kun saadaan tunteellinen lopetus, niin taputan.

Lisäys otsikkoon: "tietääkseni". Ohjaaja on sama. Esitä protesti vinkin muodossa.


Keskiarvo 24 jakson jälkeen:


< Jakso 2-8 --- Jakso 2-10 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rihanna lehden kuvau... Quentin Tarantinon u... >

Keskustelut (3 viestiä)

Keke

11.06.2019 klo 23.45 2 tykkää tästä

Bullshit arvio paskasta sarjasta
lainaa
seppö

12.06.2019 klo 03.46 1 tykkää tästä

Deep Space 9:n loppukaudet tulivat First Contactin jälkeen. Pelkästään kuutoskaudella olivat mm jaksot Waltz, Far Beyond the Stars, In the Pale Moonlight.

https://youtu.be/MwzgtCwAnf8
IT'S REAL!
lainaa
WilliamRiker4Ever

12.06.2019 klo 11.27 2 tykkää tästä

Jonathan Frakesin ohjaama jakso jälleen.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova