Tuorein sisältö

Cobra Kai, erä 4: sitten kunnolla turpiin kaljaa

05.11.2020 klo 23.00 | Luettu: 1853 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 9 ja 10:
Different but Same ja Mercy


Johnnyn auto palaa! Nyt hän ja LaRusso mätkivät? On kivaa, että hameväki pakottaa heidät sopimaan, sillä jännitteet tukevat pidempiäkin yhteisiä kohtauksia - mutta ihan parasta olisi, jos he ensin mätkisivät ja sitten olisimme kaikki oikeita aikuisia, eli avautuisimme kaljalla. Vielä ehtii.

Teinitkin ryyppäävät. Tietyiltä osin ihailen avointa ja yritteliästä asetelmallisuutta, mutta muutama stressihormoni aktivoitui, kun piti odotella, että teini X:n salailuun kyllästynyt teini Y näkee teini X:n teini Z:n seurassa ja päissään pillastuu. Sarja painottaa kaikkien mokailevan, mutta välirikot ovat pakotettuja; se mukaanlaskien, kun LaRusso saa tietää totuuden oppipojastaan.

Makaako sensei Johnny krapulassa katuojassa, kun on turnauksen aika? Ei: dokaaminen vastoinkäymisten jälkeen on rutiinia ja periksi ei anneta, hän melkeinpä paasaa oppilailleen. Booyah!

Kaikilla on jo mustat vyöt. Tyttö ja kymmenen kilon siika ottelevat samassa sarjassa perinteisten kolmekymppisten karpaasiteinien kanssa. Turnauksella on 50 vuoden historia ja useat dojot osallistuvat, mutta eilen aloittanut Cobra Kai etenee vaivatta finaaliin. Sama se. LaRusson kurkipotkun toistaminen on lämmittelyä ja kokeneimmat heittävät voltteja, joten hahmojen kyvyt tulevat samasta paikasta kuin "hakataan sian raatoa sotavasaralla" -äänet Rockyissa.

Loppuratkaisu ei ollut sataprosenttisen selvä. LaRusson oppilaan tuplapotkua mainostetaan mm. rinnastamalla tekniikka skeittiharrastukseen, joten on (lähes) kohahduttavaa, kun potku ei ratkaisekaan finaalia - ja sitten hän häviää. Cobra Kain jäsenet käyttäytyvät taas roistomaisesti kuin The Karate Kidissä, mutta nyt tiedämme heidän juurensa, joten heidän nöyryyttämisensä ei olisi sama asia kuin Sauronin sormuksen pudotus tulivuoreen. Johnnyn oppilas olisi voinut hävitäkin ja tarina olisi silti kesken.

Johnny katuu kihtisen Anakin Skywalkerin luomista, kun varjoista astuu esiin Cobra Kain keisari. Hilpeää.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Kausi 1 - Jaksot 6, 7 ja 8 --- Kausi 2 - Jaksot 1 ja 2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kuutamolla jatkuu pe... Noomi Rapace sotii j... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova