Tuorein sisältö

Cobra Kai, erä 9: Mortal Kombatia koulussa, eli kosahtiko karaten maine tähän

25.11.2020 klo 23.00 | Luettu: 553 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jaksot 9 ja 10:
Pulpo ja No Mercy


Kausi saa Imperiumin vastaisku -lopetuksen. Ei ole yllätysfaijoja, mutta pahuus vahvistaa asemiaan, katsojaltakin viedään usko peruspilareihin ja keskeinen kaveri jää tajuttomana odottamaan käsikirjoittajien ratkaisua.

Joukkotappelu koulussa on kevyesti paras sarjan tyylin mukainen sattumus. Sarja on pyrkinyt korjaamaan mustavalkoisen vanhan ajan kerronnan ja silti nauttimaan valikoiduista kärjistyksistä. Olemme idean ytimessä, kun koko karateharrastuksen moraali on tarkoitus kyseenalaistaa, vaikka tappelu on kaukana saarnasta.

Enemmän ja vähemmän kattavasti alustetut riidat räjähtävät yhtäaikaa ja pennut pieksevät toisiaan kuin viimeistä päivää, pisimmän otoksen tuodessa mieleen Netflixin Marvel-sarjojen käytäväfetissin. Pari hernekeppiä ja pullataikinaa saa ensimmäisen tilaisuuden päteä. Huumorin, kiihkeyden, saavutusten ja vääryyksien sävyerojen myötä kohtaus ei ole liian pitkä. Sitä ehtii huomioida, että tosielämässä tyypit joutuisivat nuorisovankilaan - ja sitten joku on päästä hengestään.

Johnny ja LaRusso ovat siis tehneet enemmän hallaa kuin hyvää siirtäessään kaunansa oppilailleen. Johnny yritti kehittyä ja opettaa armoa, mutta sössöttäessään epävarmana hän menetti palan luolamiehen karismaa ja paha sensei Sidious onnistuu syrjäyttämään hänet.

Entäs 9. jakso? Se tuntuu pätevän asetelmalliselta osalta pitkää peliä, vaikka siirtymä jaksojen välillä on tuskallisen epälooginen. 9. jakso alleviivaa kaksi tuttua seikkaa: LaRusso haluaa antaa kodin Johnnyn pojalle eli ensimmäiselle oppilaalleen ja LaRusson ja Johnnyn välit parantuvat, kun he hengailevat. Siinä sivussa pennut ryyppäävät tappelua alustaakseen. Ok.

Sillä ei pitäisi olla paljoa väliä, että LaRusson tytär ja Johnnyn poika yöpyvät Johnnyn luona. He seukkaavat. Poika on kiltti. Koska tyttö ei kilauta isille, isi vetää vessasta koko 9. jakson ja enemmän käydessään kiinni Johnnyyn ja hylätessään pojan. Pinnallinen kilahdus periaatteessa unohtuu heti, mutta kun muu pakan ravistelu on jättänyt päälle hyvät pärinät, sitä on vielä ihmeteltävä, miksi pirussa LaRusso pettyi oppilaaseensa ilman syytä 15 minuuttia ennen kuin oppilas teki hirveitä. Siitä huolimatta:


Keskiarvo 20 jakson jälkeen:


< Kausi 2 - Jaksot 7 ja 8 --- Kausi 3 - Jaksot 1 ja 2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Iso punainen koira C... Miehinen vauva on ny... >

Keskustelut (1 viestiä)

MikroPop

Rekisteröitynyt 05.11.2019

26.11.2020 klo 03.08 2 tykkää tästä

Odotin koko sarjan ajan että huomioiko käsikirjoitus sen, että Johnny ja Daniel tuntuvat ihan suoraan käyttävän nuoria välikappaleina omien kriisiensä ja keskinäisen vihollisuudensa hoitamiseen kaikkien ylevien tavoitteiden ollessa tekosyiden tasolla, ja viimeinen jakso tuntui nyt sanovan sen ääneen. Kiireisessä netflix-sarjassa tämä vaihe olisi saattanut hyvinkin unohtua ja oltaisiin suoraan siirrytty siihen, että oikeastaan äijät tekevät hyvää työtä tarkoitusperistään huolimatta, joten ihan mukavaa että tuli tämäkin ruutu raksitettua.

Kiinnostaa nähdä seuraavaksi että miten molempien miesten isäsuhteet Robbyyn kehittyvät väkivallanteon jälkeen. Ainakin tässä jaksossa vielä Larussoja tuntui enemmän kiinnostavan että biotytär sai käsivarteen pikku naarmun kuin että ottopoika lähes tappoi jonkun.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova