Tuorein sisältö

Cobra Kai, erä 5: olisipa paha mestari saman tien Silppuri

11.11.2020 klo 23.00 | Luettu: 1556 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jaksot 1 ja 2:
Mercy Part II ja Back in Black


Jos kaikki lopettaisivat karaten, katsoisin saippuaa vielä tunteja. Näiden jaksojen elämyksellisyys on kuitenkin tempauksista kiinni. Ensimmäinen: sensei Johnny ja hänen oma yli 70-vuotias senseinsä leipovat toisiaan turpiin niin, että dojo on vähällä palaa. Rakastan tällaista samoilla soluilla kuin musikaaleja.

Toinen tempaus: kilpailevien dojojen luovat treenit ovat erilaisia, mutta Rocky-standardeilla yhtä sankarillisia. Samaan aikaan kun LaRusson oppilaat tasapainottelevat levyllä veden päällä zen-puutarhassa, Cobra Kai -tyypit ähkivät likaisina yrittäessään pyörittää betonimyllyä kuin hamsteri pyöräänsä. Säväyttävää.

Ja muu tosiaan on välttävää. Potentiaali on yhä ilmeistä, mutta konfliktin tilalla on lupaus moisesta. On niin rutosti modernia harmoniaa, että eräänlaisena jännityssarjana tämä olisi pulassa ilman vanhaa ylimielistä senseitä, joka on viimeiset 30 vuotta harrastanut salaisia sotilasoperaatioita, tms. Ukon täysi merkitys on avoinna, joten aloin kaipailla vuoden 1990 Silppuria. Hänen repliikkinsä "This is your family, I am your father" on legendaarisin naamiomiehen lausuma "I am your father" -tyyppinen repliikki, jonka äkkiseltään muistan.

LaRusso onnistuu taas vetämään herneen nenään nähtyään pahan sensein, mutta Johnny teki ukon kanssa sovinnon parin lauseen jälkeen, joten on selvää, etteivät käpyjen riidat ole sen kummempia. Mm. treenaustyylien tasa-arvo on ihanaa verrattuna siihen, että venäläisen nyrkkeilijän voima tulee dopingista, mutta janoan konfliktia, joka ei ratkea kuin tatamilla. Se haiskahtaa romanttiselta komedialta, ettei Johnny kerro oppilaalleen olevansa vastustajan isä. Salailu varmasti johtaa siihen, että Johnny kiirehtii lentokentälle pyytääkseen oppilaalta anteeksi ennen kuin poika lentää Eurooppaan.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Kausi 1 - Jaksot 9 ja 10 --- Kausi 2 - Jaksot 3 ja 4 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pitääkö tästä olla h... Millie Bobby Brown u... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova