Tuorein sisältö

Raised by Wolves 1-2: Ridley Scottin scifi kiehtoo vähemmänkin eeppisenä

21.12.2020 klo 23.00 | Luettu: 771 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Pentagram


Väännän nyt rautalangasta, miten pilottijakso olisi voinut olla (tai olikin) itsenäinen tarina. Uskovaiset ovat väitetysti sotineet ihmiskunnan sukupuuton partaalle. "Äiti" on ateistien patenttiratkaisu: looginen robotti, joka alkaa rakentaa parempaa huomista. Äiti onnistuu pitämään hengissä yhden lapsen kuudesta, joten "kaunis ajatus" on epäonnistunut jo ennen kuin äiti menee epäkuntoon. Kun ihmiskunnan rippeet saapuvat paikalle, äiti tuhoaa heidät muutamaa nuorta tulokasta lukuunottamatta pitääkseen kiinni fantasiastaan, jossa kuuden lapsen voimin on hyvä aloittaa. Sanoma: pakotetut ideologiat eivät toimi.

Se ei ole pettymys, että huikean tehokas tahti hiipuu normaaliksi. Toinenkin jakso tuntui hujahtavan ohi. Aloitus on pilotin tasolla paljastaessaan nopeatempoisesti, kuka on viimeinen (tuntemamme) täysikäinen uskovainen: hän ei ole uskovainen. Hän on opportunisti, joka maapallolla sotiessaan oivalsi puoliksi kärventyneen robotin kykenevän plastiikkakirurgiaan. Nämä ideat tuntuvat vielä persoonallisemmilta kuin ne ovat, kun katsojaan luotetaan: seuraamme tätä sen sijaan, että opiskelisimme tätä.

Valeäijä on siis kysymysmerkki. Kyber-ateisti-mutsi on juuri perustanut oman uskontonsa. Robottien viimeinen poika pelkää äitiä ja on osoittanut hengellisyyden merkkejä. Kaapatut ottosisarukset ovat uskovaisia, mutta liian nuoria edustaakseen ideologiaa. Tämä on tarinankerrontaa. Nuuh. Mutta toki on normaaliakin settiä:

Fossiilien vilauttelu johtaa örkkijännitykseen, jonka olisin säästänyt myöhemmäksi. Jaksossa vilahtaa eloonjääneitä aitoja uskovaisia, joten siinä on simppeli suunta laajalle konfliktille. Isä-robotin herääminen henkiin on hyvä ja odottamani käänne, koska eritoten hänen ja äidin suhteessa on potentiaalia, mutta sekin kyllä maistuisi, jos sarjalla olisi pokkaa kaataa potentiaalia viemäriin sen sijaan, että se vain flirttailee ajatuksella perusperinteisen kusetuksen merkeissä.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uusi Nörttien kosto ... Kun konnat on piestä... >

Keskustelut (2 viestiä)

Leimu

22.12.2020 klo 03.48 2 tykkää tästä

Tässä sarjassa on jotakin todella pelottavan väärää. En edes tajua mistä se tuntemus johtuu. Karmiva kai se termi on.
lainaa
Mother

22.12.2020 klo 10.17 4 tykkää tästä

Leimu kirjoitti:
Tässä sarjassa on jotakin todella pelottavan väärää. En edes tajua mistä se tuntemus johtuu. Karmiva kai se termi on.


Mä pelkään äitiä. Se on aivan helvetin pelottava. Mainio näyttelijä. Itselle yksi vuoden parhaista sarjoista. Ymmärrän silti jos joku tästä sarjasta ei tykkää. On nimittäin hyvin outo ja varsinkaan sellainen perus jenkki, ei tästä sarjasta välitä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova