Tuorein sisältö

Cobra Kai, erä 11: nouse, ota vuoteesi ja kävele, mölisi kirkossa kampattu puliukko

07.01.2021 klo 23.00 | Luettu: 1329 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jaksot 3 ja 4:
Now You're Gonna Pay ja The Right Path


Hahmot eivät pysy edes samalla mantereella. Varsinkin LaRusson matka kärsii liiasta itsenäisyydestä. Hänen autobisneksensä on kosahtamassa PR-katastrofin jälkeen. Hän suuntaa Japaniin neuvotellakseen, jolloin hän tapaa vanhan leffan lyylin ja (lopussa) roiston. Edesmenneen herra Miyazakin kirjeet auttavat mielipahassa niin asetelmallisen ylitunteellisesti, että tätä kirjoittaessani aloin epäillä, että ne ovat entisen hoidon salajuoni ukkomiehen pään menoksi.

Konkurssin uhka on perustelevinaan sen, miksei LaRusso venytä penniä leikkausta tarvitsevan karate-kakaran vuoksi, vaikka synti on yhteinen ja muut yrittävät. 4. jakson lopussa nähdään mainostettu kohtaus, jossa sensei Johnny yrittää mölisemällä tsempata potentiaalisesti halvaantuneen oppilaan ylös. Kohtaus on lupaava, jos ponteva hömppä kelpaa, sillä ei seuraava jakso ainakaan siten kulje, että leikkaus paljastuu onnistumiseksi ja selkäranka uudelleen sirpaloituneeksi, kun pultsari-Jeesus yllytti rynimään.

Sarja on taantunut alaviritteiseksi yrittäessään kunnioittaa kriisiä. Uskottavuutta se ei rakenna, vaan muiden kakaroiden kylmä sota on yhä selkeämmin luonut hyvän ja pahan leirin. Toivottavasti ne jännitteet puretaan asianomaisten kesken, eli ilman LaRusson, Johnnyn ja pääpukareiden messiasmaista väliintuloa. Kaikille suositeltiin vastuunkantoa joskus.

Hyviä & brändin mukaisia kohtauksia olisi listaksi, mutta ainoa tapa tiivistää listan olemus on klassinen käsite sillisalaatti. (En ole syönyt sitä sitten The Next Karate Kidin.)


Keskiarvo 24 jakson jälkeen:


< Kausi 3 - Jaksot 1 ja 2 --- Kausi 3 - Jaksot 5 ja 6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Britannian vuoden 20... Heath Ledgerin kultt... >

Keskustelut (1 viestiä)

ParasKausi

07.01.2021 klo 23.47 3 tykkää tästä

Tästä eteenpäin loppukausi onkin täyttä kultaa!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova