Tuorein sisältö

Cobra Kai 4-1 ja 4-2: kokeile rohkeasti uutta rikkomatta rutiineitasi, tms.

03.01.2022 klo 22.00 | Luettu: 1581 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jaksot 1 ja 2:
Let's Begin ja First Learn Stand


"Jalojen sankarien" (Miyagi-Do) ja "rentojen ryökäleiden" (Eagle Fang) on löydettävä toisensa voittaakseen "psykot" (Cobra Kai). Psykot kehittelevät jalojen vastaliikkeiden vastaliikkeitä, joten rentouden arvon arvaa. Mieleeni muistui Street Dance 3D, jossa hip hop kohtasi klassisen musiikin, kun katutanssijat treenasivat balettikoulussa. Kausi saattaa olla leffaa osuvampi, joskin sitä on nyt jo tunti odoteltu.

Kiero Kreese houkuttelee tuekseen Terry Silverin, joka on tuttu kehnoimmasta Karate Kidistä. Ikääntyneenä seurapiiriherrana Silver pohtii, oliko järkevää kiusata teiniä kokaiinipäissään 80-luvulla, mistä takaumat tekevät hilpeää. Tämä on oikea asenne. "Se oli unta", kun Uuno Turhapurosta tuli presidentti, mutta "kuva siitä kuitenkin jäi", tuumasi Uuno This is My Lifessä. Ideoiden kumoaminen on laimeaa, mutta absurdi selittely on kultaa.

Silver vaikuttaa sarjan viimeiseltä vaiheelta, mutta entistä nuoremman sukupolven sivujuoni symboloi loputonta sukuvihaa. Heti kun uusi nörtti jää LaRusson pojan kiusaamaksi, on selvää, että tulokas päätyy "pahisten leiriin" harmaan sävyjä tukemaan. Pieleen meni vain se veikkaus, että nörtti on Silverin naisystävän poika.

LaRusson ja Johnnyn erilaisuus on yhä hauskaa ja hellyyttävää. Dojojen yhdistymisestä juontuvat vitsit ovat ilmeisiä, eikä Johnny vaikuta tietävän karatesta mitään, jos aloitat katselun tästä, mutta tilannekomedioiden standardeilla sivujuoni on vahva, kun he kokeilevat toistensa filosofioita.

Turtles vs Cobra Kai on tuore lelusarja, ja 90-luvun Turtles-leffan jännitteet (Silppurin pentujengi) tulivat mieleeni jo ennen sitä. Kauden ei tarvitse yllättää vielä lämmiteltäessä, mutta mieleni tulee harhailemaan mm. brändien yhdistelyn mahdollisuuksiin, jos kerronta pysyy raiteilla.


Keskiarvo 32 jakson jälkeen:


< Kausi 3 - Jaksot 9 ja 10 --- Kausi 4 - Jaksot 3 ja 4 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vertaistukea tipatto... Anette Olzon paljast... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova