Tuorein sisältö

Cobra Kai, erä 13: kotkan hampaissa eli vähän niin kuin ameban nippusiteissä

14.01.2021 klo 23.00 | Luettu: 1095 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jaksot 7 ja 8:
Obstáculos ja The Good, The Bad, and the Badass


Halvaantunut karate-kakara potkii jälleen, säikähtäneen kaverin nähdessä yhä painajaisia. Nuori neiti LaRusso ehtii täten olla sarjan kehnoin hahmo ennen paluuta neutraaliuteen: se, ettei "halvaantunut" poika edes käynyt koulua ennen ihmeparantumista ja treenausmontaaseja, on asiayhteydessä luontevampaa kuin se, että neiti LaRusso on pelon lamaannuttama. Koko LaRusso-juoni laahaa, kun faija muistelee taas menneitä, eikä hänen Japanin matkansa tuota hedelmää.

Standardeihin nähden molemmat jaksot ampuvat ohi. Yllätyksetönkin tilannekomedia sinänsä huvittaa: varsinkin kun Johnny perustaa "Kotkan hammas -dojon" taivasalla ylijäämänörttien voimin. 8. jakso selventää, mihin kolmea dojoa tarvitaan. Dungeons & Dragonsin hyvä-paha-akselilla Miyagi-Do on hyvä, Cobra Kai paha ja "Kotkan hammas" neutraali vaihtoehto, sen ollessa tulkinnanvaraista, mitä kukin on laki-kaaos-akselilla. Linnasta vapautuvan kakaran eteen lyödään hahmonluontipaperit ja valinta on pahuus, kun hänet vahvistetaan inceliksi.

Kaikilla on vähintään varvas kaaoksen puolella, mutta kaikille kelpaisi turnauksen muodossa tuleva laillisuus. Se, että turnaus hetkeksi perutaan, tuo senseit yhdessä viranomaisten eteen tervetulleissa mutta hieman epämääräisissä merkeissä homman pointtia (sanomaa, tms) ajatellen. Nuorten idealismin ansiosta turnaus saa jatkua. Ylväs tunnelataus jää teoreettiseksi ja hieman pelkään, että koko kausi on 4. kauden alustamista.


Keskiarvo 28 jakson jälkeen:


< Kausi 3 - Jaksot 5 ja 6 --- Kausi 3 - Jaksot 9 ja 10 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uusi Foo Fighters -v... Chris Evans aikoo pa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova