Tuorein sisältö

The Stand 4/9: tie Helvettiin on päällystetty hyvällä mämmillä

18.01.2021 klo 23.00 | Luettu: 541 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 4:
The House of the Dead


Se on epäreilua vanhoja tarinoita kohtaan, että muistan vähän väliä lukeneeni algoritmin luomaa fiktiota. Tyyppejä kerääntyy kylään. Nilkki virnistelee. Saatanan kanssa keskusteleva perusblondi kähisee nilkille sutturamaisesti, että olet selvästi neitsyt ja nyt tulisi seksiä, jos tapat kylän johdon. No okei. "Loogista."

Algoritmi ei välttämättä veny takaumaan, joka selventää, että seksin sekoittama laiheliini vasta harkitsee yhteiskunnan kaatamista, koska yhteiskunta pelasti hänet seksin sekoittamalta punkerolta, mikä toisaalta lisäsi alemmuuden tunteita. Punkero on algoritmin luoma pahoine pulisonkeineen ja häh hää -kähinöineen.

Pian kurkistetaan "Saatanan" leiriin, eli Las Vegasiin lähetetään vakoojia. Yksi on Forrest Gumpin tasolle jäänyt Juha Mieto. Neuvosto uskoo, että hän saattaa yllättää. Toki saattaa, kun yliluonnolliset voimat johdattavat kaikkia, mutta tämä on selkeä esimerkki valitun rakenteen ongelmista. "Mieto" nähtiin yhdessä takaumassa. Ellei hän vilahtaisi ennen vakoojan pestiä, emme edes tietäisi, onko hän hengissä. Miten häneen on mahdollista uskoa hahmojen kanssa? Näyttelijä luo vaivatta rakastettavan jörrikän - ja silti.

Uskon asioita verrataan tieteeseen, koska ihmeitä selvästi tapahtuu. Se on täky allergisille: ei tarvitse uskoa ilman todisteita, mutta kuuntele, mitä muuta tarina sanoo. Samaan aikaan "Mieto" siunattuna vakoojana on vastaava idea kuin jos aito Mieto huijattaisiin hiihtämään Helvettiin mämmituokkonen ongenvavasta roikkuen, koska hän takuulla palaa vaikka sieltä santsaamaan.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 3 --- Jakso 5 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tom Holland ryöstää ... MM-rallin jälkilähet... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova