Tuorein sisältö

The Stand 3/9: "Blind messiah. You're a symbol for your kind, Mr. Anderson."

13.01.2021 klo 20.00 | Luettu: 1504 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 3:
Blank Page


Aallonpituustesti. Kun palapeli kootaan vapaamuotoisesti, on tuhansia valintoja. Kokonaiskuva on hyvän ja pahan taistelu. Ensimmäisten palojen on fiksua määritellä rajat. Mielestäni sarjan olisi kannattanut alkaa sattumuksella, jossa kuuromykkä antaa anteeksi öykkärille, joka on vienyt hänen toisen silmänsä. Hän näyttää keskaria uniensa pahikselle. Hänet on valittu "hyvyyden ääneksi", vaikkei hän puhu. Avuksi on lähetetty Juha Mieton kokoinen Forrest Gump. Tämä ei vie puoliakaan 3. jaksosta, joten tämä ja 2. jakson rangaistusvankijuoni olisivat voineet muodostaa iskevämmän, mystisemmän 1. jakson.

Ymmärrän, että jos kaikki nyökkäisivät, ei olisi itua seurata jatkossakaan "samaistuttavia" eli banaaleja perusjannuja. Tänään mainitaan, että pahis on tulossa noutamaan kuningattarensa hyvisten lähiöstä. Joku partareuhkakin intoilee, että on kiva olla melkeinpä maan viimeinen mies, kun on paremmat mahdollisuudet iskeä tuollainen nainen. Millainen? Sellainen, joka menee sarjatuotantoon, kun ihmisten kaltaisia robotteja myydään. Osaan seurata ruuhkaisia saagoja, mutta joskus tuijotan näyttelijää tietäen, etten muista nähneeni häntä, jos hän vaihtaa kampausta. Olen 75% varma, että pahis ja parta intoilevat samasta henkilöstä.

Jakson jälkeen se on määritelty, millainen on maailmanlopusta selvinneiden hyvisten leiri eli status quo. Johtajista tiedetään jotakin. Rauhan rikkoo ristiinnaulittu mies, joka kertoo pahiksesta ja tilttaa Manaajan tyyliin. Se on kankeaa, että hyvikset heti muistelevat antiikkista kidutusmuotoa nähtyään pelkät haavat, ja "hassu" on ensimmäinen kauhuista mieleeni tuleva sana. Kun mainittu peruslyyli usutetaan muita vastaan, on selvää, ettei status quon tunteminen tarkoita status quosta välittämistä - mutta ei tämä vielä tylsäksi käy.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 2 --- Jakso 4 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Wacken Open Airissa ... Lautapeli Risk on uu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova