Euphoria-spesiaali 2: Oidipus, sanoi psykiatri, kun tuotantoeläintä epäiltiin stressaantuneeksi

27.01.2021 klo 22.00 | Luettu: 810 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Euphoria - spesiaalijakso 2/2:
Fuck Anyone Who's Not a Sea Blob


Transteinin ja huumeteinin romanssi voi olla kaikkea legendan ja katastrofin väliltä, eli myös perusnormaali unelmien ja mielipahan lähde. Rue sai pohtia kuvioita toisen toistaiseksi selvän seurassa. Julesin jakso vastaavasti muistuttaa hänenkin olevan yksilö yksityisellä painolastilla, joten elämää ei ole ratkaistu, vaikka he sopisivat ja silittelisivät. Ruen kokeman keskustelun tasolle Julesin terapiaistunto ei nouse, sillä puoskarin avuliain ajatus monologin aikana on tasoa "ei ole vääriä ajatuksia".

Myös Julesin äiti on päihdeongelmainen. Ahaa, innostuu rouva Freud, eikä täysin syyttä, sillä Jules vertasi Ruen ymmärtävää katsetta äitimäiseen pyyteettömyyteen. Eksoottisempaa potentiaalia raapaistaan, kun Jules kertoo, että hän kokee rakentaneensa naisellisuutta miesten ehdoilla. Erilainenkin ihminen voi syyllistyä roolipelaamiseen: ehkä vähempi tyttöily riittäisi? Julesin näyttelijä Hunter Schafer luokitellaan ensi kertaa jakson toiseksi kirjoittajaksi ja niin tämän on pakko mennä, jos sukupuoliasioita käsitellään rehdisti kuin esim. päihdeongelmia. Ehkä hänellä on jaettavaa ja ehkä on sanottavaa siitä, mikä häntä kiinnostaa.

Lihas ei saa surkastua, joten: "euforisilla" takaumilla ja unilla visualisoidaan Julesin romanttisten ja seksuaalisten aivoitusten kulku, kiiltokuvien ollessa sarjan juttu. Kiva, mutta olisin ottanut kaksi keskustelua ennen paluuta paisutteluun. Ymmärrettävästi puoskari ei väittele nurin asiakasta ensimmäisen session aikana, mutta edellinen jakso edusti jo yleisellä tasolla eli asiasisällöstä riippumatta miellyttävää, hypertodellista kerrontaa, kun kaksi tyyppiä keskusteli rehdisti ja toisensa kyseenalaistaen siteen katkeamatta.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Spesiaalijakso 1/2

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Turussa juhlittava T... "Gaston" Luke Evans ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova