Tuorein sisältö

The Stand 8/9: yksi "klassisista" Stephen King -lopetuksista

04.02.2021 klo 22.15 | Luettu: 1535 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 8:
The Stand


Kolme pulliaista saapuu pahuuden pesään periaatteen vuoksi. Trumpin kannattajia hillitymmin pukeutuneet paviaanit käkättävät. Greg Kinnear menee läpi oikeana ihmisenä, joka ei halunnut pitää puheita marttyyrina, mutta joka homman hyväksyttyään osaa sanoa pari ilmeistä sanaa pelon ja vihan kulttuurista. Kun tunnelmat muuttuvat, pääpahiksen voimat heikentyvät! (Pitäisi katsoa taas Haamujengi 2).

Tiesin etukäteen, miten tarina päättyy (teoriassa iso juonipaljastus on tulossa), mutten ole vieläkään varma, mitä järkeä siinä on. Se, että jo Kinnearin simppeli ryhtiliike vaikuttaa moraaliselta voitolta, murhaa loputkin jännitteet jakson alussa. Pahikset jäävät alakuloisiksi. Se lienee tarkoituksellista, että pahisten kulttuuri on rakennettu hiekalle, mutta sarjan omista ratkaisuista johtuen ilkeilyn näennäinenkin paino jäi vähäiseksi. Sarjan pitäisi olla puolet pidempi.

Ilmeisesti pahuuden heikkeneminen rajoittaa Flaggin kykyjä kuin diktaattori menettäisi valvontakoneiston. Tarina olisi selvä, jos Flaggin joukot ajautuisivat sisällissotaan - mutta sitten jumalallinen voima räjäyttää väärään paikkaan kärrätyn ydinpommin ja se siitä. Ilmeisesti Vanhan testamentin Jumala on totta, mutta Hänkin pelkää Flaggia, joten Hän odotteli Flaggin heikkoa hetkeä ennen Sodoma ja Gomorra -tyyppistä iskua. Eh.

Sarja ei ole päättynyt. Tiedossa on Kingin kirjoittama jälkinäytös.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 7 --- Jakso 9 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Tällä me voitetaan ... Black Sabbath -legen... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova