Tuorein sisältö

30 Coins 1-4: karpaasipapin suppea historia Saatanan kanssa

15.02.2021 klo 23.00 | Luettu: 1199 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
Recuerdos


Takaumassa papinjörrikkä pohtii, onko rukous manaajan paras työkalu. Sitten sarja muistuttaa omasta tehokkuudestaan: kollega esittelee aidosti riivatun äijän, jonka riivaaja puhuu mielipahastaan kähinän ohella. Kuvioita on alustettu rivien välissä, enkä kokenut, että riivaajan väitteet Jumalan luonteesta ovat esitelmä. Olennaista on, että papin kollega uskoo paholaista, hänen ollessaan korkeassa asemassa. Muu jää ilmaan myöhempää varten.

Toisaalta: tietyissä leffoissa riivauskohtaus riittäisi loppuratkaisuksi. Paras esimerkkini "tavallisemmasta kerronnasta" on tässä yhteydessä His Dark Materials (tv-sarja), jossa järjestäytyneen uskonnon kritisointi ei ole paljoa edennyt teeman ilmoittamisen jälkeen. Myös 30 Coins on vihjailuvaiheessa, mutta se osaa antaakin.

Arkenakin kerronnan rytmi toimii. Kiinnitin huomiota pormestarin ja eläinlääkärin mahdolliseen teerenpeliin hetkeä ennen kuin se otettiin puheeksi. Elän hetkessä, toisin kuin yleensä.

Tekee mieli jopa puolustella. On kaupallisia shokkeja, joista on peruutettava. Riivattu kylänväki poltti eläinlääkärin vastaanoton - mutta he voivat jo paremmin. He kieltäytyvät myöntämästä tekoaan, mutta he yrittävät korvata sen. Tarkoituksellinen huumori hömelöjen pulliaisten joustavuudesta hymyilyttää eritoten koska pormestari on persoonallinen yhdistelmä empatiaa, neurooseja ja itsepetosta.

Kun henkiin herännyt variksenpelätin käveli keskellä kirkasta päivää, en ajatellut, että nyt kaikki muuttuu syystä, jonka keksin itse jaksojen välissä - ja pelätin tosiaan käy suihkussa ja tämäkin ehtii edetä.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jenkkimetallisti Ice... Hollantilainen sinfo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova