Tuorein sisältö

30 Coins 1-3: viikon parhaat hetket olivat kauhua Epsanjasta

13.02.2021 klo 23.00 | Luettu: 573 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
El Espejo


Tämän jakson kaltaiset onnistumiset yllyttävät nipottamaan tarinoiden rytmistä jatkossakin.

Paha peili on päivän idea. Mainitusti kylällä on outo maine jo nettihaun mukaan, joten uuden asian ei tarvitse heti kytkeytyä Juudaksen kolikoihin. Kun peilistä löytyy epäkohta, pappi jää tuijottamaan sitä yöksi. Pormestari ja eläinlääkäri hihitellen vakoilevat pappia, asennettuaan tökeröitä piilokameroita. Tuijotamme siis tuijottajan tuijottajia, kun mitään ei tapahdu. Se on hauskaa. Sitten paljonkin tapahtuu ja nopeasti.

Periaatteessa paha voima putkahtaa toteamaan tyynesti, että lopetetaan tämä ihme kuuropiilo ja antakaa niitä kolikoita. Siitä on hyvä edetä kauhun puolelle. Se saattaa olla infodumppaus, jonka jakso hoitaa pois alta hyvää tahtoa ansaittuaan, mutta kolikoiden merkityksen selittäjä on pahis, joten seassa voi olla valhetta. Jaksossa keskustellaan Juudaksen evankeliumista eli uskonnollisesta näkemyksestä, jossa Juudas on sankari, ja sitä juttua "dumppauskin" jatkaa.

Mitä muuta? Miten olisi enemmän kuin WandaVisionissa tapahtuu kuukaudessa? Peilimaailma paljastuu verkostoksi, jota sankarit ehtivät hyödyntää. Papilla on paha kaksoisolento, joka ei ole vain omaksunut hänen hahmoaan, vaan joka hyödyntää papin tuntemuksia sekä pappia että muita vastaan. Mielenhallintaidea laajenee koskemaan väkijoukkoa.

En neuvo jaksoa tekemään mitään toisin, mutta ei sitä vielä ole todistettu, että kaikki tapahtuu syystä, joten polut kohti parempaa tai lässähdystä ovat yhtä selviä.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< WandaVision 6/9: Sca... Sharon Osbourne palj... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova