Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 3-11: pitäisikö pyllistys sittenkin säilyttää taktisena osana arsenaalia?

18.03.2021 klo 21.00 | Luettu: 1535 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 11:
Liars


Jakso kiikkuu turhauttavuuden ja jännittävyyden välillä, kallistuen jännittäväksi. Ehkä? Ei: kyllä.

Salajuoni melkein kosahtaa alkuunsa, kun emännällä kilahtaa ja omia juonia virittelevät martat syyttävät Junea sooloilusta ja valmiiseen pöytään istumisesta. Ei siinä mitään. June pitää kurssin. Isäntä vahvistaa, miten hän aikoo auttaa. Sitten äijä katoaa.

Junen on improvisoitava, kun hänellä on käytössään talouden resurssit päivän tai pari. Se alkaa tuntua loogiselta: kritisoitu sankari ottaa vastuun. Ei kun isäntä tuleekin takaisin. Auttaakseen Junea improvisoinnissa. Pih?!

June käy klubilla hieromassa diiliä isännän avustaessa. Oletin viimeksi, ettei Junen nykyisessä tilanteessa nähdä enempää seksuaalista väkivaltaa, mutta hänet väännetään sänkyyn. Onneksi se on kerronnallinen jekku. June valmistautuu "irtautumaan kehosta" kuten jaksossa 10, mutta hän ryhtyykin väkivaltaiseksi kuten jaksossa 9, jossa hänellä meni huonosti. Jos koemme katsovamme leffamaista sankarin matkaa, on lupa tuulettaa raiskaajan kohtalolle, mutta on myös tilaa ajatella väkivallan traagisuutta. June rauhoitti emännän jakson alussa sanomalla, ettet tahdo ryhtyä tappajaksi.

Sivujuonessa entinen isäntäpari kiikkuu kahden vaiheilla. Ovatko he matkalla vallan keskiöön vai muuttavatko he maalle hohhaillakseen nuoruutta muistellen? Miksi katsomme heitä? Vaihe vaikuttaa harkitulta moraalipeliltä, kunhan sille saadaan lopetus: elämäänsä turhautunut emäntä johtaa heidät Kanadaan, jossa heidät pidätetään.

Lopussa tulevaisuus näyttää sen verran kehityskelpoiselta, että kaikki on takuulla menossa päin Helvettiä. Ja se siis on jännittävää.


Keskiarvo 34 jakson jälkeen:


< Jakso 3-10 --- Jakso 3-12 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Stadi vs. Lande jatk... Kello tikittää kohti... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova