Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 3-9: sarjan virallisesti kehnoin jakso?

17.02.2021 klo 23.00 | Luettu: 1778 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 9:
Heroic


Tiedän etukäteen vain IMDb:n käyttäjäarvosanat, joiden mukaan jakso on sarjan selkeästi heikoin (muttei silti katastrofi: 6,2/10).

Seonnutta orjatarta ammuttiin, mutta hänet pidetään hengissä vauvan syntymään saakka. Häntä provosoinut June joutuu istumaan vieressä. Siinä on tavallaan koko jakso.

June on heti alussa mielentilassa, jossa sydänfilmin piippaus kuulostaa musiikilta monotonisuuden keskellä. Jo kaunaisuus potilasta kohtaan ruokkii murhanhimoa, jotka hän kohdistaa muihinkin - jotakin jopa tapahtuu. Jos tämä olisi sarjan suunta, kurjuuden maksimointi olisi perusteltua: se on sisäistetty, että ihminen voi seota Junen tilanteessa, mutta rajan lopullinen ylitys jos jokin olisi hidastelun väärtiä hitaassa sarjassa.

June kuitenkin sanailee suoraan, että tämä oli harhapolku. Hän ryhdistäytyy, palaa empaattiseksi ja vannoo ryhtyvänsä juonimaan siten kuin oletit tapahtuvan 10 (tai jos muisti pettää: 20) jaksoa sitten. Ja tosiaan: pian kausien vaihteeseen on viriteltävä jotakin, jotta kansa jaksaa odottaa kaksi vuotta (vuoteen 2021).

Jos vihannekseksi julistettu orjatar herää tai hänen lapsensa on tärkeä, jakso tunnelmoi hyvästä syystä, mutta Junen kehitys on toistoa, niin mainio kuin Elisabeth Moss onkin. Jakso ei ole huono. En arvosta studiopomoa, joka pakotti kauden 13 jaksoon, mutta arvostan tekijöitä, jotka mielikuvituksessani löysivät keinon samaistua Juneen, kun pää löi tyhjää, kello nakutti ja pomo kävi ulisemassa deadlinesta.


Keskiarvo 32 jakson jälkeen:


< Jakso 3-8 --- Jakso 3-10 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kesäfiilistä Ruotsin... Uuden Mortal Kombat ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova