Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 1-10: mä niin kärsin siitä, mihin Pihtiputaalla on menty

05.10.2019 klo 23.00 | Luettu: 1171 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 10
Night


"Äiti, milloin musta kuulit?" "Kun emäntä halkaisi pääni ja pakotti pissaamaan tikkuun tarkistaakseen, saako piestä lisää." Junen ja isännän peli paljastui. Tuittuileva emäntä vihjaa isännälle Junen ja autokuskin pelistä. Hillityt reaktiot raskauteen kätkevät taakseen kutkuttavasti sisältöä, enkä osannut arvata, mihin emännän mieli on menossa. Emännän tylytys, jonka mukaan June olisi voinut jättää hänelle edes jotakin, toi mieleeni rakastamani Man on Steel -repliikin "sieluni, sen sinä olet vienyt minulta", jonka ulisee avaruushitler.

Emäntä tapaa Junen esikoisen kohteliaissa merkeissä, Junen seuratessa etäältä tunnemyrskyn vallassa. Mikäli June synnyttää kunnialla, esikoisella ei ole hätää. Klassinen mafiadiili särkee sydämen, joten kausi teki jotakin oikein. Se on erityisen nautittava taso, että emäntää ajavat tunteet, mutta hän pakottautuu kylmän loogiseksi saadakseen vauvan, kun June taas antautuu tunteille, koska vähintäänkin alitajunta laskelmoi kylmän loogisesti, että nyt on pelivaraa. Kuvaus kiinnittää huomiota puoleensa muissakin yhteyksissä: kaiken ollessa veitsenterällä, käsivarakuvauksen huolimaton heilahdus on taidetta.

Kausi päättyy "tauolla keksimme mitä haluttaa" -tyyliin (kuten romaani), mutta sentään lupaukseen niskuroinnista. Junen asenne leviää. Se menee läpi. Epäkohta on maailman pienuus: kausi kertoo Pihtiputaasta, eikä Yhdysvalloista. Orjattarien karun koulutuksen perustelisi tehokkaasti se, jos vain niskuroijat saisivat keppiä. Isäntä on yksi ykköshihhuleista, mutta hänelle annettiin June, kun June oli kaksinkertainen karkuri? Jos ykköshihhulien orjattarien pitää kivittää yksi omista, mikä on meininki 10 korttelin päässä? Se on hyvä, ettei Junen saama vastarintapaketti ole ydinpommi, vaan kokoelma hätähuutoja. June on valmis ykköskapinalliseksi, jos teot liittyvät isännän asemaan, mutta eivät ne vaikuta liittyvän. Noin muuten: voi räkäinen nyyh.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 1-9 --- Jakso 2-1 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< David Lee Roth ehti ... Kimi Räikkösen perhe... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova