Tuorein sisältö

Solar Opposites: vain miehet tapetaan, kun kaikki on tapettu 5 kertaa, joten itketään miesluolassa

20.03.2021 klo 22.00 | Luettu: 1585 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 5 ja 6:
The Lavatic Reactor ja The P.A.T.R.I.C.I.A. Device


Ennen seuraavaa joukkomurhaa kaikki alienit säheltävät koulussa. Väärinkäsityksen vuoksi nuoret yrittävät päteä autiossa talossa. Aikuisista toinen tahtoo opiskella ja toinen bilettää kuin elokuvissa, joten bilettäjä muuttaa kaverinkin tyhmäksi ja joutuu oppimaan jotakin joukkomurhan aikana. Mitä opimme? On vain yksi Rick and Morty.

Jaksossa on taas viittaus Huluun eli sarjan alkuperäiseen kotiin. Kun ope kertoi oppineensa suuseksitempun Starzista, luulin hänen viittaavan Star-välilehteen. Oletin siis, että vitsi on dubattu kansainväliselle yleisölle. Ja valitin silti: olisi hauskempaa, jos hahmo väittäisi oppineensa seksitekniikan Disney+ -palvelusta. Kyllä, puhun tästä mieluummin kuin jakson sisällöstä.

Ennen seuraavaa joukkomurhaa alienit rakentavat miesluolan. Oivallettuaan, että nalkuttava akka on puuttuva elementti, he luovat robotin ja taas mentiin. Konseptiltaan jakso on suhteellisen "terävä", kun jopa tappamiselle on rajattu kohde, mutta muutamat hilpeät heitot sukupuolirooleista hautautuvat sähellykseen. Näemme mm. kuinka tikkataululla on murskattu selkä. Tajusitko? Miesluolissa on tikkatauluja. Jos naapurin miehen ostama neonkyltti tungettaisiin hänen perseeseensä, jakso edustaisi oivaltavampaa ja ehyempää tarinankerrontaa, koska alussa näemme hänen vaimonsa paheksuvan kylttiä.

Sivujuonessa tyttöalien etsii tapaa edistää naisten oikeuksia, mutta jakson mukaan kaikki on jo kunnossa. Satiiria! Jakson kyllä katsoo: oivallusta odottaen ja alienien tarkoituksella epäselviä sukupuolisääntöjä ihmetellen. Jakson loputtua pyöräytin silmiä ja katsoin osan uudestaan, koska unohdin mitä näin.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-3 ja 1-4 --- Jaksot 1-7 ja 1-8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Saksalainen metallis... Face/Off 2:n ohjaaja... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova