Tuorein sisältö

The Falcon and the Winter Soldier 3/6: Unabomber ja Breivik liittyvät Avengersiin

07.04.2021 klo 22.00 | Luettu: 942 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 3:
Power Broker


Myönteisin asia jaksossa on yritys huoltaa jatkumoa. "Sisällissota" oli epämääräinen sarjakuviin verrattuna ja Thanosin väliaikaiset uhrit olisi kannattanut valita ovelammin, mutta teoriassa pienten seuraamusten käsittely myy nuo käänteet historiallisina. Aikuisten oikeasti millään ei ole mitään väliä.

Sankarit muistavat, että paroni Zemo on terroristi. He pelastavat hänet saksalaisesta vankilasta, koska Zemo vastustaa koviksia, joille he eivät pärjää. Nyt sankarit ovat Zemon apupoikia: Zemo on upporikas Batman, joka päättää etsiä johtolankoja Rikoskaupungista (TM).

Mainitut kovikset inhimillistetään, mutta he ylittävät rajan. Minkä rajan? Opimme juuri, että terroristi voi ylittää 10 rajaa ja päästä putkasta heittämällä tasaluvun nopilla. Katsotaan seuraavaksi Lokin sarja, jossa kuollut massamurhaaja hassuttelee taas. Tämä on katastrofaalista kerrontaa. Loki-sarja saattaa olla hauskaa paisuttelua, mutta "hienovarainen" nysväys on ajanhukkaa sellaisen varjossa.

Kaikki on ilotonta. Kukaan ei pidä kenestäkään. Sankareiden väkinäisyys on väkinäistä: nautin enemmän uuden Captain American johdonmukaisesta noloudesta ja hänen roolinsa jää tänään pieneksi. Daniel Brühlilla on veikeää karismaa, mutten muista mitään hänen Zemostaan, eikä pipon ohimennen silmille vetävä psykomyyrä myy action-figuuria tänäänkään. Näemme myös julisteen saaneen akan, jonka patoumat joku ymmärtää ilman Wikiä.

Supertoiminnan tilalla on pyssyttelyä. Superseerumijuoni etenee, mutta sitä ei kyetä määrittelemään, mitä väliä sillä on tässä kontekstissa. Daredevilin sarjassa juoni olisi kuiva mutta hyväksyttävä, koska hän valvoo paria korttelia yksin ja sokeana, eikä organisoi kansainvälisiä vankilapakoja planeetan pelastuskertojen välissä.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 2 --- Jakso 4 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Entinen Van Halen -m... Sonata Arctica suunt... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova