Tuorein sisältö

Loki 1-3: simppeli nais-Rick ja Morty Odinsson

28.06.2021 klo 22.00 | Luettu: 1396 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
Lamentis


Sarjan luoja Michael Waldron lukeutuu Rick & Mortyn tekijöihin. Vaikka sarjaa on miellyttävä seurata, Dan Harmon on yhä selkeämmin ainoa relevantti Rick & Morty -ukko. Tänään Lokin kaksi versiota nahistelevat. He yrittävät ladata ulottuvuusporttivehkeensä ennen kuin satunnainen planeetta posahtaa. Täsmälleen sama voisi tapahtua Rick & Mortyssa, jossa mukaan mahtuisi b-juoni ja jonka pelkässä a-juonessa olisi tuplasti huumoria, ironiaa ja luovuutta.

Sarjojen erilaiset tavoitteet ovat kaksiteräinen miekka. Uusi Loki on nainen, joka ei vaikuta Lokilta, eikä pidä Loki-nimestä. Pohdimme hengailua eri tavalla kuin piirretyn aikana. Toisaalta Lokit tappavat sivullisia surutta kuin Rick & Morty ilman vastaavaa mustaa huumoria, joten on epäselvää, mitä pitäisi tuntea. Tuttu Loki charmantisti myöntää olevansa biseksuaali, jolla on ollut vipinää, muttei suurta romanssia. Onko se hahmovetoista kerrontaa, vai Disneyn osastojen yksi vuotuinen homosekunti - yhdistettynä Rick & Mortyn kloonaamiseen? Ihan kivasti toteutettujen kliseiden järjestely ei ole sama asia kuin tarinankerronta.

Tulee mainituksi, että aikaviraston työntekijät ovat tietämättään näiden Lokien kaltaisia vaihtoehtoisia versioita, joten keksimällä keksityt säännöt epäilemättä kumotaan heti, kun niiden esittely on viety päätökseen: sitä Marvel tekee. Aikaa on vielä kolme minuuttia? Vihreän kankaan maku oli tujakka tyyppien vain kävellessä, mutta planeetan tuhon kiihtyminen näyttää jo makialta. Ilmeisin tapa paeta kosahtaa, mutta veikkaan silti, että Lokit pelastavat siviilejä siten, että "ajan virta haarautuu liikaa" tai muuta tööttiä (yhä Rick & Mortyn tyyliin) ja sääntömuutos mahdollistuu.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jamie Lee Curtis ryh... Isaac Asimovin Sääti... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova