Tuorein sisältö

Shadow and Bone 1-3: kummitusjunalla kohti ihmeellisiä infodumppaajia

28.04.2021 klo 22.00 | Luettu: 609 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
The Making at the Heart of the World


Sankaritar Alina on paitsi hohtava pesäpallokeiju Twilightista ja legendojen valittu, myös Disney-hahmo, joka aukoo suuta palatsissa ennen kuninkaan tapaamista, kun hänkin köyhä saa nyt kylpeä ja nukkemaisesti pukeutua. Sitten aloitetaan treenit (ei vielä montaasissa) ja kuunnellaan pirusti selityksiä fantasian säännöistä. Pidän näyttelijä Jessie Mei Lin kroonisesta happamuudesta, mutta en täysin näe kliseiden ohi hahmon sieluun.

Nopeasti! On tunkeuduttava juoneen virittämään säpinää, tuumaavat tutut irralliset kelmit. He läpäisevät rämällä junalla hirviöiden asuttaman pimeyden vallin. (Se on tämän seurannan ominaisuus, jos en edes ymmärrä kummalla puolella kukakin on.) Sessio on lyhyt, mutta tunnelmallinen ja hahmoja avaava, joten eipä sitä olisi kannattanut osiin leikata. Alina vaikuttaa vielä kuivemmalta, kun hän ihmettelee tinkeliharavoita, vaikka käynnissä on jännitystä, joka näyttää, mitkä ovat panokset.

Ulkonäöllisesti pomokelmi on nilkki, mutta hahmon ehdoton vakavuus herättää kysymyksiä ja ehkä hän toimii jalosti syyn saadessaan. Juuristaan kiinnostunut maaginen kaunotar ja epäluotettava mutta sympaattinen pyssykeikari pelaavat yhteen pomon karisman tai antikarisman kanssa. En kuvaillut kelpo trioa tämänkään vertaa aiemmin, koska heidän saamaansa aikaa ei ole vieläkään perusteltu. Muistan kyllä, että Game of Thrones poukkoili alusta saakka mantereiden välillä, mutta useimmat päähenkilöt hajautuivat maailmalle yhteisestä aloitusruudusta ja vastaava selkeys tekisi terää.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Chris Pratt matkusta... Kimin F1-talli Alfa ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova