Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 4-1: erinomainen alku tuoreelle sissivaiheelle

29.04.2021 klo 22.00 | Luettu: 1824 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 1:
Pigs


Isot kiitokset menevät yleensä 3. kauden päätöksen kaltaisille huipuille (silloin harvoin kun niitä heruu), mutta tehokas on tämäkin episodi ollakseen enteilevä siirtymä.

June jäi ammuttuna pöheikköön pelastettuaan lähes 100 lasta. Se saattaa johtaa sotaan, mutta ei ole kiire. Itsevarma rytmi ja hallittu kuvallinen kikkailu luovat rikkaita tunnelmia, kun henkipatot pyrkivät kohti turvataloa, jossa June sitten jatkaa toipumista kivuliaasta vammasta.

Hän ehtii herätä kysymään, minne sarja on menossa. Turvatalon isäntä on hömelö käpy. Emäntä on tulokkaista innostunut mutta ylimielinen teini, joka olettaa, että miessikojen teurastaminen alkaa pian. Teini kiukkuilee, kun marttakokoelma lööbailee, joten Junella menee hermot.

Pikkuemännällä on nyyhkytarina, kuten kaikilla. Pääni toimisi siten, että simuloin empatiaa kiusallisessa tilanteessa ja sitten aito empatia alkaa itää omassa rauhassa. On helppo projisoida sama Junen päähän hänen ollessa väsynyt ja tv:n täyteläisin hahmo. Hänen kasvava synkkyytensä on tehty yhtä selväksi kuin hänen hyvä tahtonsa. Ehkä sitä tosiaan pitää ryhtyä sikoja teurastavaksi turbofeministiksi? Hän epäröi, kunnes hän enemmän tai vähemmän tietoisesti alkaa hakea vimmaa uuden ystävän avulla mm. toistaen kuulemansa terävämmin muotoiltuna eli johtajamaisesti.

Tunnelmat liikkuvat kuumeisuudesta harmoniaan ja riitelyyn ja sitten poppista soitetaan koomisesti teloituksen jälkeen. Se tunne on vahva, että kaikki ristiriidat pyörivät Junen päässä ja että hän harrastaa ajatusakrobatiaa sopeutuakseen. Kapina tarvitsee vimmaa. Ehkä hän menee liian pitkälle jonkin filosofian mukaan, mutta päähenkilön kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä. Ei ole mitään, mitä toivon tai odotan, vaan simppelisti tapitan tätä (toisin kuin tapauksessa Daenerys, jossa toiveeni ja ennustukseni menivät ristiin, kunnes toiveeni toteutui).


Keskiarvo 37 jakson jälkeen:


< Jakso 3-13 --- Jakso 4-2 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Leijonien MM-ottelut... Gal Gadot kokee moni... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova