Tuorein sisältö

Shadow and Bone 1-5: kuin mutatoitunut täi Kremlistä biodynaamisessa tervassa

06.05.2021 klo 21.00 | Luettu: 518 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Show Me Who You Are


Kun sarja tahtoo sanoa, että mestarivaras osaa tiirikoida, sarja sanoo, että miljoonan krugerin Auringon kutsuja -keikan tiellä on grishnojen Zhopa, jonka avaa vain kivessyöpää pitkällä tähtäimellä aiheuttava Yelda. Tähän voi tottua, mutta ilman rytmikästä kerrontaa teennäisyyden maku jatkaa kasvamistaan.

Sama näkyy laajemmissakin kuvioissa, jos vähän yksinkertaistetaan. Köyhä ulkopuolinen adoptoitiin hoviin. Hän on tottunut makeaan elämään ja saanut hyväksyntää. Romanssi sinetöi sen, että hän haluaa jäädä. Alusta saakka seuratut roistot ovat viimein läsnä hänet kidnapatakseen, mutta se onkin maaginen mummo, joka käskee hänen paeta karua kohtaloa. Saman esittäisi lyhyemmin näin: prinsessa karkaa pilottijaksossa.

Sankaritar on passiivisin sitten Twilightin. Hän tekee mitä käsketään. Hän ei pyörittele miehiä, vaan lähin saa pussata. Hän uskoi pimeysvoimaista pahista, jonka hän hylkää kun mummo suunsa avaa. Vihjailu hänen asemastaan legendojen valittuna sentään vakiintuu sivulause kerrallaan. Mainoskampanjasta tuttu tippaleipähirvi on vaihtoehtoinen keino ladata jymyvoimaa, joten voi juku, mitä onkaan luvassa.

Kelmejä seurasin yhä kohteliaan odottavaisesti: odotan, että tarina alkaa. Seuraava jakso ratkaisee paljon, kun tai jos päähenkilöt vuorovaikuttavat.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Onko ikävä Niskalauk... Stranger Things 4 -h... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova