The Handmaid's Tale 4-3: diktatuuri kaatuu siten, että koko paska paljastuu heikosti tuetuksi pahvilevyksi

08.05.2021 klo 21.30 | Luettu: 628 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 3:
The Crossing


Jakso on hienovarainen katastrofi. Ei huono. Ei keskinkertainen. Jakso yllyttää menemään pidemmälle tässä kannassa: sarjan pitäisi kertoa vain Junesta. Näkökulman pitäisi olla niin tiukasti hänen, että epäilemme häntä epäluotettavaksi kertojaksi, jos jokin ei rimmaa. Elisabeth Moss myisi kaiken.

Väitetysti se voi johtaa sotaan, kun June pelasti lapsia. On huomattu, että komentajia myrkytettiin lähellä häntä ja on muitakin ruumiita löydettävänä. Hänet on vangittu. Diktatuurilla on vain yksi kysymys: mihin turvataloon muut pyrkivät?

Jo se, että virnistelevä pappi ja ryhmä ninjoja rukoilevat ympärilläsi, kun olet pöytään sidottu nainen kellarissa, on paljon. On myös suoraa uhkailua ja fyysistä kidutusta, mutta June säilyttää vimman ja ymmärtää pelata aikaa valheella. Pari kaveria uhataan tappaa, ellei June vasikoi muista ja kukapa piru tekisi sen vaihtokaupan. Vasta kun Junen tytär tuodaan paikalle, hän taipuu. Nyökyttelin. Hän on vain ihminen. Hän pärjäsi hyvin. Muut takuulla ehtivät eteenpäin.

Juu eivät. Kaikki noukitaan talteen. Heidät aiotaan palauttaa orjattariksi leiriolosuhteisiin. June saa ensin pussailla häntä "salaa" tukeneen komentajan kanssa keskellä päivää ja miksipä ei, sillä toinen häntä auttanut komentaja jatkaa makeaa elämää kiinni jäätyään. Kun satunnainen äijä sitten laitetaan kärräämään naiset leirille pakulla, naiset karkaavat ensimmäisissä liikennevaloissa. Naisten kapina jatkuu!

Useimmat tosin jäävät junan alle. Lue jakson nimi uudestaan.

Ei saatanan saatanan saatana.


Keskiarvo 39 jakson jälkeen:


< Jakso 4-2 --- Jakso 4-4 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kurt Cobainin salais... Kuuntele Sabatonin u... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova