Tuorein sisältö

Golden Globes -gaala saa kunnolla piiskaa: Tom Cruise palautti pystit ja muuta

11.05.2021 klo 14.30 | Luettu: 1075 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Palkintogaaloista ei ole pulaa varsinkaan Yhdysvalloissa. Golden Globes -gaala on yksi tunnetuimmista, koska monet elokuva- ja tv-alojen kirkkaimmat tähdet vaivautuvat paikalle televisiolähetykseen.

Palkinnoista päättävät Hollywood Foreign Press Association -järjestön toimittajat, joita on noin 90. He edustavat Hollywoodissa toimivia ulkomaalaisia lehtiä, mutta eivät kaikkia sellaisia. Järjestöä on usein kuvailtu epämääräiseksi "salaseuraksi". Yksittäisiä jäseniä on syytetty avoimesta rasismista.

Tänä keväänä Hollywood vaikuttaa saaneen gaalasta tarpeekseen. Uusimman gaalan tienoilla kohinaa herätti se huomio, ettei järjestöllä ole tummaihoisia jäseniä. Järjestö on luvannut laajentaa jäsenmäärää ja korjata tilanteen.

Viimeisen viikon sisällä Netflix, Amazon ja Warner Bros. ovat ilmoittaneet boikotoivansa gaalaa toistaiseksi: luvatut parannukset eivät herätä luottamusta. NBC-kanava ilmoitti eilen, ettei se tule esittämään vuoden 2022 gaalaa. NBC on toiveikas, että keväällä 2023 asiat ovat ehtineet muuttua.

Tom Cruise on palauttanut kolme Golden Globe -palkintoaan osana protesteja. Hän on voittanut miespääosapalkinnon elokuvilla Syntynyt 4. heinäkuuta ja Jerry Maguire ja sivuosapalkinnon elokuvalla Magnolia.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Veitset esiin: Danie... Yhä useampi C Moren ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova