Tuorein sisältö

Special-spesiaali 5/6: oikeasti erikoiset eivät jaksa perushomoja kattella?

19.06.2021 klo 23.00 | Luettu: 848 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jaksot 5 ja 6:
Ryan Joins the Crips ja Prom Queens


Se on kehno aasinsilta, että Ryan tapasi lähes autioissa hautajaisissa toisen "tuplaspesiaalin", joka johdattaa hänet vertaistukiryhmään, mutta ryhmä on uusi syy katsojan koomiselle paniikille. Sarja on päättymässä ja puolet ajasta palaa tavisten tutkimiseen, vaikka erikoisia ihmisiä on kokoelmaksi. Ryhmä saa aluksi minuutin. Sille löytyy aikaa, kun sivuhahmoa ärsyttää, koska hänen veljensä on kävelevä insestivitsi ja silti pääsemässä naimisiin.

Herra aasinsilta edustaa hyvässäkin mielessä tehokasta kerrontaa. Hän on genderfuck-tyyppinen hamehomo, joka puhuu avoimesti neurodiversiteetistä. Hän pitää Ryanista, joka on häneen nähden varautunut. Aiempi poikaystävä palaa kosiskelemaan Ryania ja kehumaan Ryanin kirkassilmäistä suhtautumista maailmaan. Ryanin on päätettävä, tahtooko hän olla suhteen maaninen unelmakeiju, vai tahtooko hän sellaisen: toinen poika sallii sulautua valtavirtaan ja toinen sallii elää ylpeänä sen sivussa. Tämä on hyvää kolmiodraamaa. Joka saa pari minuuttia.

Ryan valitsee hillitymmän jäbän, mikä on asiayhteydessä oikein mukavaa. Jakso 6 tekee parhaansa pilatakseen ilon. Ryanin äiti ja sitten myös vertaistukiryhmä suhtautuvat poikaystävään nihkeästi, koska kemiat eivät natsaa. Poikaystävän yksi "iso" moka on kysyä, tunteeko pyörätuolidaami toisen, ja ryhmä on tässä vaiheessa saanut vain 90 sekuntia, joten ryhmän keskeiset jäsenet vaikuttavat lähinnä mulkuilta. Heidän ei tarvitse iloita tyyliin "we accept you, one of us, gooble gobble!" mutta sisäpiirinyrpeys sotii ryhmän ideaa vastaan.

Ja puolet jaksosta menee muuhun. ***** siitä muusta. (Vaikka sitä kyllä katsoo.)


Keskiarvo 14 jakson jälkeen:


< Osa 4/6 --- Osa 6/6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mortal Kombat Legend... Star Wars: The Bad B... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova