Tuorein sisältö

Loki 1-4: kukapa ei yrittäisi lähennellä vaihtoehtoista versiotaan

30.06.2021 klo 22.00 | Luettu: 2148 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
The Nexus Event


Sarjassamme "vai niin" -kerrontaa. Loki ja Loki epäonnistuivat pakenemaan kuolevalta planeetalta. Pelkkä juttelu muuttaa historiaa 80-luvun tietokonekäyrän mukaan, joten aikavirasto tietää mistä noutaa Lokit viime hetkellä. Aiempien tietojen valossa ns. kriisi olisi ohi, jos Lokit jätettäisiin kuolemaan? Koko totuus on paljastumatta, mutta sisäistä logiikkaa saisi jo harrastaa.

Puhelias jakso toteaa, että Loki on yksinäinen ylimielisyydessään, mutta omaan naisversioonsa hän saattaa rakastua. Pidetään se kurssi: ainekset perverssille mutta vilpittömälle ja Lokia kehittävälle suhteelle ovat koossa. Loki on tuhansia vuosia vanha, joten mistä löytyisi messevämpi lyyli vanhalle narsistille? Game of Thrones petasi tämän pedin valtavirran hysteriaa ajatellen ja Disney voi satuilla huolestuneille sijoittajille, että käännehän on lääketieteen siunaamaa itsetyydytysmyönteisyyttä.

Tieto siitä leviää, että aikaviraston työntekijät ovat vaihtoehtoisia versioita kuten Lokit. Vai niin. Firman on kaaduttava, mutta miksi ja miksi välittäisimme? Ajan virran kuvailu "pyhäksi" vihjaa kyllä, että firma symboloi elämää rajoittavia dogmeja. Siinä, että mystiset pomot ovat Ozin velho -tyyppinen kusetus, on yllättävää vain se, että paljastus tapahtuu pian ensisilmäyksen jälkeen.

Pidin laimeina "kuolemia", sillä taikapatukan halpa efekti ei herätä uskoa lopullisuuteen, ja sitäkin, että Marvel-sarja dumppaa taas kuoleman kumoamisen tasoisen olennaisen käänteen ylipitkiin lopputeksteihin. Viihdearvo on Hiddlestonissa ja pienissä vinoissa hetkissä.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tamperelainen The Vo... Sokea mies on yhä se... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova