Tuorein sisältö

What If...? 1-7 ja 1-8: mitä jos... typerin jakso vahvistaisi kauden merkitsevän jotakin?

23.10.2021 klo 21.00 | Luettu: 673 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 7 ja 8


Thor oli leffassaan ikivanha huithapeli, jonka luonne korjaantui pienellä kriisillä. Mitä jos Loki ei olisi hänen velipuolensa? Väitetysti elämä kulkisi erilailla, mutta: Thor on Thor. Vilkkaampi sosiaalinen elämä tuntuu johtuvan vain sivuhahmojen kasvaneesta määrästä. Lopulta bileistä tulee konflikti, kun maapallo menee remonttiin.

Jakso on puhdas vitsi, mutta laimea sellainen. Osuvinta on se, että kun Captain Marvel ilmestyy riehumaan jo ennen hyvää syytä, häntä haukutaan ilonpilaajaksi. Hän on liian voimakas - vai luulenko vaan? Loppuun heitetään täky ikuisuuskivillä ladatun Ultronin iskusta, eikä edes Captain Marvel pärjää hänelle 8. jaksossa.

Koin erityylisen tarinan mainostamisen vahvistavan, etteivät tekijätkään usko huumorintajuunsa. Kyse on muustakin, sillä 8. jakso sitoo osan kauden satunnaisista ideoista yhtenäiseksi tarinaksi. On ruohonjuuritason taistelua Ultronin armeijoita vastaan. Iso juttu on se, että jopa multiversumia neutraalisti vahtiva Vahtaaja (sarjan kertoja) ajautuu käsikähmään, kun Ultron rikkoo universumien rajat. Tarina jää kesken toistamiseen.

Ikuisuuskiviä kuvailtiin paperipainoiksi Loki-sarjassa, joka esitteli toisenlaisen multiversumiroiston. En usko, että animaatiosarjan luonnosteltu juoni jatkuu elokuvissa, mutten tiedä miten fiilistellä, kun ikuisuuskivi-Ultron vaikuttaa voivan murtautua vaivatta vaikka Marvelin päämajaan pieksemään ylijumala Kevin Feigeä.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-5 ja 1-6 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< The Wheel of Time -f... Perhe ahdistaa, jote... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova