Tuorein sisältö

Loki 1-5: kaatopaikka ajan ja universumin lopussa

07.07.2021 klo 22.00 | Luettu: 2010 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Journey Into Mystery


Loki ei kuollut, koska kaikki aikaviraston tuhoama - jopa toiset todellisuudet - päätyy kaatopaikalle ajan loppuun. Se luonnollisesti on parin neliökilometrin kokoinen, jotta hahmot löytävät toisensa. Vain Lokin versiot pärjäävät, koska he ovat "selviytyjiä", vaikka he puukottavat selkään toisiaankin. Ja tämä siis on hauskaa. Aikavirasto vertautui enkelikomedioiden Taivaaseen ja järjetön kaatopaikka ehtii haiskahtaa omalaatuiselta Helvetiltä.

Se ei ole luovaa, mutta se on loogista, että hahmot päättävät ohittaa paikallisen Kerberoksen, jotta he voivat moikata pääpahista ensi viikolla. Jakso vakavoituu, mutta jännityksessä ei ole tarttumapintaa, kun Lokien taktiikka on käyttää simppeliä harhautusta ja vihreää valopalloa maailmoja syövään pilvihirviöön, joka vahtii ajan itsensä kuningasta (joka 40% todennäköisyydellä on vitsi).

En tiedä, olenko kiinnostunut totuudesta, vai siitä, miten pahasti Marvel torpedoi jatkumon jännitteet maalatessaan leveällä telalla, mutta se kysymys yhdessä painottomien mutta kärkevien tehosteiden kanssa ruokkii mielenkiintoa. Se, että myös Richard E. Grantin pappa-Loki 60-luvun trikoissa vakavoituu, yhdistää tyylivalintoja vähintäänkin. Kroko-Loki on uusi vauva-Yoda?

Rick and Morty -vertailua voidaan jatkaa: se on pettymys, ettei lupaava idea kasva kulttuuriksi siten kuin Rick and Mortyssa voi käydä minuuteissa. Kun Lokin variantit ja Thanosin klassinen kopteri on nähty, jakso periaatteessa sijoittuu Skotlantiin. Niponipo.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sylvester Stallone t... Porissa soi jälleen ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova