Tuorein sisältö

Sweet Tooth 1-7: peurapojan ihmisisä ei päässyt pökkimään

08.07.2021 klo 22.00 | Luettu: 1475 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
When Pubba Met Birdie


Takauma mullistaa käsityksemme saagasta kertomalla, kuinka peurapojan vanhemmat tapasivat: he ryyppäsivät baarissa. Kumpikaan ei ole peura. Äiti on tieteilijä, mutta siivoojaisä ei ole tyhmä. Vihdoin kaikki täsmää!

Joo, on muutakin. Aikatasot johtavat yhteiseen paljastukseen. Se on loogista tässä vaiheessa ja kunnioitan sitä, vaikka tunnetasolla olen valmis antamaan sarjalle niskalaukauksen. Isän ja äidin kemiat tekisivät heidän vaiheistaan kiintoisia, ellei sarja olisi jo laahannut.

Se paljastus: ei varsinaisesti ole äitiä ja isää. He päättivät suojella ihmispeuraa, joka lienee koeputkilapsi. Peura vaikuttaa yhä selkeämmin avaimelta suureen kriisiin, jos itsestäänselvyys voi selkeytyä. Nainen mainitsee, että väärissä käsissä hänen liirum-laaruminsa voi aiheuttaa sen, mikä myös tapahtui, joten "väärät kädet" lienee tarkennus.

Peura kiukkuilee orpona piruna. Hyvä? Ylipirteästi intoileva pentu tarvitsee kriisin kehittääkseen samaistumispintaa, jota nähdään välittömästi lapsen näkökulmaan panostavissa tarinoissa tyyliin E.T.. Sarja pyrkii olemaan särmikkäämpi versio lapsenmielisistä seikkailuista, mutta sillä varjolla päähenkilön itsetietoiset ulottuvuudet on ulkoistettu varttuneemmille hahmoille ja jopa kertojalle.

Jakson suomennettu nimi on "Kun Pubba tapasi Peipon", joten yli 3-vuotiaiden ei ole tarkoitus katsoa? Ikäraja on 13.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Marvel tutkii vaihto... Bon Jovin konserttie... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova