Tuorein sisältö

Rick and Morty 5-3 ja 5-4: maailmanlopun seksiplaneetta ja suuri siittiösota

12.07.2021 klo 22.30 | Luettu: 1737 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jaksot 3 ja 4:
A Rickconvenient Mort ja Rickdependence Spray


Komeiden koijausten jälkeen kausi rakentaa kontrastia pysymällä raiteilla ja ehkä jopa vahvistamalla jatkumon suunnan. Morty dumppaa Rickin deittaillakseen Captain Planet -parodiaa, eli maanista unelmakettutyttöä. Rick ei mielessä käy ja vaaroista Morty selviää itse. Ylilyöntien ja ympäristönsuojeluvitsien kylkeen mahtuu suhteellisen vilpitön kuvaus angstailevan teinin tunne-elämästä.

Rick osallistuu orgioihin kuolevilla planeetoilla. Summer kelpaa mukaan, mutta Rick vaikuttaa jo etsivän muuta suuntaa ufomummoon kiintyessään. Vaikkei loppu vahvista Rickin ja Summerin kemioita, katsojaa kiusataan: Rick ja Morty voivat korvata toisensa. Se, että nuori Morty vannoo rakastavansa ufonaista samalla kun vanha Rick tarvitsee lupauksen useista limaisista ufo-orgioista syttyäkseen, selvästikin perustuu tositapahtumiin. Jakso on jälleen välitön klassikko.

Ja siksi tuntuu, että neljäs ampuu reisille. Hauskassa ennakkopätkässä Morty jäi tuijottamaan hevosten seksilelua, mutta komedian ajoitus takkuaa heti sen jälkeen. Rick luulee Mortyn spermaa hevosen tuotteeksi ja luo "vahingossa" siittiöhirviöitä. Tämä tuntuu niiltä ideoilta, jotka keksittiin ja yleensä myös ohitetaan 30 sekunnissa, joten puoliväliin saakka odotin muuta.

Paperilla se kuulostaa hullulta, että pikkuveljen spermaa erehdytään houkuttelemaan isosiskon munasolulla, kun veli häpeissään salaa olevansa sperman lähde, mutta se, että Yhdysvaltain presidenttikin on mukana höpöttämässä tyyliin "voi ei, olemme luomassa jättiläismäistä insestivauvaa", on kankeaa ja jännitteetöntä hölynpölyä. Raising Gazorpazorp -jakso teki paremmin kaiken, mikä jaksossa toimii.

Jos sarja hyppää hain yli, niin 4. jakson tyyliin. Toisaalta jakso olisi "yllättävän ehyt" osana Solar Oppositesia ja jakso olisi normaali, satiirin väliin sijoitettu stuntti osana South Parkia.

5 + 3 =


5. kauden keskiarvo:


< Jaksot 5-1 ja 5-2 --- Jaksot 5-5 ja 5-6 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Black Widow pärjäile... Suvi Teräsniska lisä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova